navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Popularni harmonikaš

Lambadom kroz Balkan sa maestrom Samirom Nurkićem

Ovaj put na harmonici je odsvirao i dočarao kako narodi na Balkanu doživljavaju i kako im "zvoni u uhu" hit "Lambada" koji se pojavio krajem 80-tih godina prošlog vijeka i stekao planetarnu popularnost

Objavljeno: 11.11.2019. u 22:01
get url
text
Samir Nurkić
Samir Nurkić

Harmonikaš Samir Nurkić svakim novim videom oduševljava publikom širom regiona. Cijela priča oko numera na harmonici i Samirovog izvođenja počela je u februaru ove godine izlaskom viralnog videa na kojem je Nurkić pokazao kako se na Balkanu sviraju "Zvončići", nakon čega je u oktobru demonstrirao kako se uspavljuju djeca na Balkanu.

Sada je za svoju publiku pripremio nešto novo. Ovaj put na harmonici je odsvirao i dočarao kako narodi na Balkanu doživljavaju i kako im "zvoni u uhu" hit "Lambada" koji se pojavio krajem 80-tih godina prošlog vijeka i stekao planetarnu popularnost.

- Došlo je vrijeme za novi video. Svi su pitali kada ćeš nas ponovo provesti kroz Balkan sa nekom pjesmom. Ovog puta ne obrađujemo ni dječiju ni božićnu pjesmu. Ovog puta to je svjetski hit. I to nećemo bilo koju pjesmu, nego uzimamo Lambadu. Kako tu lambadicu doživljavaju ovi naši narodi, kako im zvoni u uhu, kako je sviraju na Balkanu - kaže Samir Nurkić u videu za koji je na društvenim mrežama dobio veliki broj pohvala za novu izvedbu.

Na svakom nastupu ovaj vanserijski muzičar, koji je rođen u Zagrebu, a čiji su roditelji porijeklom iz BiH, dobija velike aplauze, a početkom naredne godine planira i mini turneju po Bosni i Hercegovini.