navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ulaz je bio besplatan

Madonna održala koncert na plaži Copacabana: Stotine hiljada posjetilaca uživale u pjesmama kraljice popa

Najveći fanovi američke pop dive danima su kampirali na Copacabani kako bi zauzeli najbolja mjesta, a oni s dubljim džepom koncert su posmatrali s jahti usidrenih pred obalom

AUTOR: Fena
Objavljeno: 05.05.2024. u 11:03
get url
text
Madonna tokom koncerta
Madonna tokom koncerta
Oko 1,6 milijuna ljudi prisustvovalo je u subotu besplatnom koncertu pop zvijezde Madonne održanom na plaži Copacabana u Rio de Janeiru.
Najveći fanovi američke pop dive danima su kampirali na Copacabani kako bi zauzeli najbolja mjesta, a oni s dubljim džepom koncert su posmatrali s jahti usidrenih pred obalom.
Agencije javljaju kako su vatrogasci vodom polijevali natiskane fanove kako bi ih rashladili na temperaturama koje su tokom dana dosezale 30 stepeni Celzijusa.
Vlasti države i grada Rija rekle su da su potrošile nešto manje od četiri miliona dolara na koncert, a očekuje se da će ovaj spektakl donijeti oko 60 miliona dolara ekonomiji Rija.
Nastupom na Copacabani, gdje su ranije masivne koncerte održali Rolling Stonesi i Rod Stewart, završena je svjetska turneja 65-godišnje pjevačice u okviru koje je Maddona u proteklih osam mjeseci održala 81 koncert u Evropi, Sjevernoj i Južnoj Americi.
POVEZANO