navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Muzički dragulj

Pobjednica Zvezda Granda Šejla Zonić pjeva sve, "od Silvane do Nirvane", "od Bacha do sevdaha"

Šejla je rođena u Njemačkoj prije 30 godina a sa roditeljima se nakon četiri godine boravka u toj zemlji vratila u Bosnu i Hercegovinu u Kamengrad kod Sanskog Mosta

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 09.06.2024. u 12:23
get url
text
Šejla Zonić
Šejla Zonić /
FOTO: Screenshot/Grand
Bosanka Šejla Zonić pobjednica je ovogodišnje sezone "Zvezde Granda". Ona je sa 132.047 glasova osvojilo prvo mjesto. U takmičenju koje je trajalo devet mjeseci, Šejla je pokazala kako pjeva sve žanrove, što bi ona rekla "od Silvane do Nirvane" i "od Bacha do sevdaha".
Svojim nastupima oduševljavala je publiku širom svijeta. Svojim pratiteljima je obećala da će ako dođe u finale otpjevati "Mojoj majci" od Hanke Paldum i svoje obećanje je ispunila otpjevavši ovu više nego zahtjevnu pjesmu. Uglavnom, Šejla je uvijek pjevala zahtjevne pjesme, od sevdalinki "Da sam ptica", "O, Safete Sajo Sarajlijo", "Dvije su se vode zavadile", preko pjesama Zorice Brunclik, Verice Šerifović, Tereze Kesovije, Marije Šerifović...
Šejla je rođena u Njemačkoj prije 30 godina a sa roditeljima se nakon četiri godine boravka u toj zemlji vratila u Bosnu i Hercegovinu u Kamengrad kod Sanskog Mosta.
Završila je Srednju muzičku školu a potom u Sarajevu Muzičku akademiju i postala magistar muzike.
Uvijek je voljela pjevati pa je i svoje prve novce zaradila pjevajući. Pjevala je u Divanhani, četiri godine, u koncertnim dvoranama širom svijeta, ali Šejla se nakon toga odlučila na solo karijeru. Jedno vrijeme je živjela u Sarajevu, a onda je odlučila da se vrati u Sanski Most kod roditelja, odakle je krenula sa novim početkom. Upoznala je svog supruga Armina Zonića iz Tuzle, preselila se u taj grad i odlučila da se okuša u "Zvezdama Granda" u čemu je imala ogromnu podršku supruga. Učešćem u ovom šouu pročulo se za rijetki muzički dragulj, Šejlu Zonić.
POVEZANO