navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sarajevo večeras

Sjajna atmosfera ispred Vječne vatre: Zabranjeno pušenje pjesmom "Pos'o, kuća, birtija" počelo koncert

Ispred Vječne vatre okupile su se hiljade stanovnika Sarajeva, ali i brojnih gostiju koji su ovih dana stigli u glavni grad BiH, kako bi proveli novogodišnje praznike

Objavljeno: 01.01.2020. u 22:19
get url
text

Nakon odličnog sinoćnjeg koncerta Željka Joksimovića, koji nas je uveo u 2020. godinu, večeras oko 21,30 sati počeo je koncert Zabranjenog pušenja.

Ispred Vječne vatre, gdje vlada sjajna atmosfera, okupile su se hiljade stanovnika Sarajeva, ali i brojnih gostiju koji su ovih dana stigli u glavni grad BiH, kako bi proveli novogodišnje praznike.

Članovi legendarnog benda, na čelu sa Davorom Sučićem, alias Sejo Sexonom, koncert su počeli pjesmo "Pos'o, kuća, birtija", a onda su se nizali njihovi dobro poznati hitovi.

{$galerijaFotografija}

Večerašnjem koncertu prisustvuje i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, koji zajedno sa svojim timom, četvrtu godinu zaredom čini sve i u tome uspijeva da glavni grad naše zemlje bude novogodišnji centar regije u pravom smislu tih riječi.  

Inače, članovi Zabranjenog pušenja u Sarajevo su došli iz Pule nakon sinoć održanog novogodišnjeg koncerta u ovom gradu.

Za ovaj bend protekla 2019. godina bila je vrlo uspješna, možda čak i najuspješnija, a u njoj su proslavili 35 godina postojanja grupe, održali više od 60 nastupa na četiri kontinenta, te objavili novi album.

Zbog ovog koncetra, saobraćaj je danas od 17 sati do jedan sat, 2. januara, obustavljen u ulici Mula Mustafe Bašeskije, na dijelu od spoja sa ulicom Pehlivanuša, do spoja sa ulicama Kaptol i Maršala Tita, od spoja sa ulicom Kaptol do raskrsnice sa ulicom Radićeva i Ćemalušom, te od spoja sa ulicom Mula Mustafe Bašeskije do spoja sa ulicom Ferhadija.

{$galerijaFotografija}

 

 

Koncert Zabranjeno pušenje Titova
1 od 23
left-arrowright-arrow