navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Autorica je muzike

Violinistkinja Lejla Piljević objavila novu instrumentalu, spot snimala na Bjelašnici i pješčanim piramidama

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 21.06.2024. u 07:39
get url
text
FOTO: Privatni album Lejle Piljević
Lejla Piljević, posljednjih godina sviranjem violine oduševljava ljubitelje muzike u Bosni i Hercegovini, ali i širom regiona.
Ovaj instrument je neodvojiv dio njenog života i profesionalnog puta već tri decenije, a danas je publiku obradovala novom instrumentalnom kompozicijom simboličnog naziva "Lelony".
Naša violinistkinja sama je autor muzike i aranžmana za ovu kompoziciju, za koju je spot režirao njen dugogodišnji saradnik Anis Mujanović.
- Ideja za ovu instrumentalnu kompoziciju je nastala spontano, neke dijelove sam zabilježila iz improvizacija koje izvodim na nastupima. Melodija je veselijeg karaktera i nadam se da će se svidjeti publici. Kroz kadrove u spotu možemo vidjeti ljepote naše zemlje. Pjesma je snimljena u studiju Nedima Imamovića, a izdavač je "Hayat Production". Spot smo snimali na nekoliko lokacija. Neke od njih su pješčane piramide u blizini Foče i Bjelašnica - kaže Lejla Piljević.
Lejlu domaća publika poznaje i kroz nastupe sa bendom NOBS, a sarađivala je i sa mnogim poznatim pjevačkim imenima.
Uradila je i fantastičnu obradu sevdalinke "Čudna jada od Mostara grada" u house verziji, a koja je oduševila slušaoce. Dio je odsvirala u promotivnom videu Bosne i Hercegovine koji je uradio bosanskohercegovački avanturista i putopisac Robert Dacešin.