navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Razgovor

Željko Bebek za Faktor: Koncerti sa Halidom Bešlićem su pravi derneci

Bebek vrlo često sa porodicom i prijateljima dolazi u rodno Sarajevo i nada se da će u narednim godinama održati još jedan veliki koncert u šeheru.

Objavljeno: 01.09.2019. u 16:53
get url
text

Više od četiri decenije traje karijera Željka Bebeka, a pohvale publike i kolega nakon koncerata potvrđuju da je on poput vina, što stariji to bolji. Legendarni pjevač 16. decembra proslavit će 74. rođendan, ali, kako kaže, još ne razmišlja o penziji.

- Ljudi rado dolaze na moje koncerte i to je za pjevača veoma bitno. Drago mi je zbog svakog novog nastupa sa mojim bendom u kojem je i moj sin Zvonimir. Niko nije sretniji od mene kada sam sa njima na sceni. Veoma uživam u ovome i sretan sam zbog posljednjih nagrada i priznanja. Kada je čovjek senior, i to u starijoj dobi, onda mu mnogo gode priznanja – kaže na početku razgovora za Faktor Željko Bebek.

Nedavno je bio na rođendanskom slavlju kod Selme Borić koja danas ima 90 godina, a kojoj je posvećena pjesma "Selma", jedan od najvećih hitova "Bijelog dugmeta".

- Ne bih baš previše o tome pričao. To je privatna stvar gospođe Selme. Bio sam pozvan i rado sam se odazvao i u krugu njene porodice zajedno sa suprugom smo nazdravili šampanjcem, ručali i pojeli tortu – kaže Željko.

Do kraja godine će održati veliki broj koncerata, među kojima će biti i zajednički sa velikim prijateljem Halidom Bešlićem. Ovaj dvojac će tako zabavljati publiku 12. oktobra u norveškom Oslu, a 2. novembra u danskom Horsensu.

- To je provjerena kombinacija i sigurno da će i ovaj put dvorane biti pune. Naše zajedničke koncerte najčešće organizira Vahid Kapo u Skandinaviji i Brane Ivić u Njemačkoj. To budu pravi derneci o kojima se dugo priča - nastavlja Željko.

{$galerijaFotografija}

Bebek vrlo često sa porodicom i prijateljima dolazi u rodno Sarajevo i nada se da će u narednim godinama održati još jedan veliki koncert u šeheru.

- Nailazim na nerazumijevanje kod organizatora u Sarajevu. U posljednje vrijeme svi moji pokušaji da se na pravi način predstavim u rodnom gradu su propali. Nadam se da će se to promijeniti i da je sve bliže dan spektakla u Sarajevu – optimističan je Bebek.

Iako ne voli pričati o politici, niti se njom bavi, za Faktor je prokomentarisao kandidaturu Miroslava Škore za predsjednika Hrvatske.

- Mene nije iznenadio. Pozdravljam njegovu odluku, jer se radi o ozbiljnom čovjeku i doktoru nauka. Meni se Škoro lično dopada kao prijatelj i intelektualac kojem veoma vjerujem. On je i prije kandidature pokazao interesovanje za politiku. Ja se ne bavim življenjem na taj način, ne pripadam politici, niti imam pjesme koje imaju veze s politikom. Ja sam pjevač koji pjeva ljubavne pjesme od prvog dana, od 1974. godine. Volim život kakav živim, volim rokenrol i moj današnji bend je na tragu onog što sam uvijek volio, čak i prije "Bijelog dugmeta" – zaključuje na kraju Željko.

 

zeljko-bebek-porodica-27042019-MZ (10).jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow