navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Čest problem

Ovi trikovi pomoći će vam da se riješite neugodnog mirisa iz obuće

Znoje vam se noge i to vam pričinjava veliki problem, jer se onda iz patika i cipela širi neugodan miris!?

Objavljeno: 11.03.2021. u 11:30
get url
text

To je, tvrde upućeni, normalna pojava, jer tkanine vrlo lako upijaju sve mirise, a pogotovo one intenzivnije poput mirisa znoja.

No, ne bi vas to trebalo previše uznemiravati ako se budete pridržavali sljedećih savjeta:

Maramice za mašinu za sušenje veša

Jedan od najjednostavniji načina da se riješite neugodnih mirisa obuće i da one zapravo čak i lijepo mirišu su maramice za sušilicu veša. Uvečer ubacite po jednu maramicu u svaku tenisicu ili cipelu i ostavite preko noći. U trenutku kada se odlučite ponovo koristiti tu obuću izvadite maramice i uvjerit ćete se u rezultat.

Soda bikarbona

Upotrijebite filter za kafu, malo sode bikarbone i gumicu kako biste napravili ultimativni eliminator mirisa. Dovoljno je dodati nekoliko kašika sode bikarbone u filter za kafu i dodati nekoliko kapi esencijalnih ulja (nije obavezno). Zatvorite filter i stavite gumicu, a potom vrećicu sode bikarbone postavite u svaku cipelu preko noći da upije vlagu i miris.

Pamuk i mirisna ulja

Nakapajte nekoliko kapi esencijalnih ulja na komad vate, stavite u cipele i ostavite preko noći. Prijedlo ge da koristite ulje limuna ili neki drugi citrusni miris.

Kora citrusa

Preko noći stavite malo kore nekog citrusa u cipele, može biti limun, narandža ili grejpfrut, svejedno je i ostavite preko noći.

Zamrzivač

Ako vam nijedan od navedenih savjeta ne pomogne u mjeri u kojoj ste željeli, probajte trik koji uvijek uspijeva.

Stavite obuću u plastičnu vrećicu sa zatvaračem i odložite je u zamrzivač. Niske temperature će „ubiti“ bakterije koje uzrokuju neugodne mirise i vaš problem će biti riješen.