navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nastavak suđenja

Bivša spremačica optužila Tarika Filipovića da ju je seksualno napastvovao

Podsjetimo, Anica Jurilj optužena je da je iz stana poznatog para ukrala 150.000 kuna, na koliko je procijenjeno zlato koje je navodno uzela, te za još 5.000 eura i 100 kanadskih dolara

Objavljeno: 11.09.2019. u 17:08
get url
text

Anica Jurilj (51), spremačica u stanu Lejle i Tarika Filipovića, u nastavku suđenja u Zagrebu zaprepastila je sve najnovijom pričom kojom je poznatog glumca i voditelja optužila da ju je seksualno napastvovao.

Podsjetimo, Jurilj je optužena da je iz stana poznatog para ukrala 150.000 kuna, na koliko je procijenjeno zlato koje je navodno uzela, te za još 5.000 eura i 100 kanadskih dolara.

Anica je krajem prošle godine izjavila kako se ne osjeća krivom, izjašnjavajući se o optužbi na svoj račun.

- Radila sam tri godine u domu porodice Filipović i sve je odlično funkcionisalo. Međutim, 11. marta 2013. Tarik i ja smo ostali sami kod kuće, a Lejla i njena majka su otišle vani. Dok sam spremala veš u jednom trenutku mi je Tarik prišao s leđa i počeo me navlačiti za ramena, aludirajući na seksualne radnje. Počeo me dirati. Bila sam izvan sebe, odgurnula sam ga pitajući: "Šta ti je, šta to radiš" - ispričala je Jurilj danas na sudu u Zagrebu, a zatim prepričala Tarikovu reakciju.

- Rekao mi je: "šta je tebi, zar ne znaš da ljudi imaju svoje slabosti." Ja sam se izderala na njega i rekla mu: "zar te nije stid." Bila sam šokirana, sva sam se tresla, a on se smijao i rekao mi da se smirim i da će mi sve nadoknaditi - kazala je Jurilj.

Dodala je kako mu je potom poručila da će svima reći kakav je i šta je napravio.

Prema njenim riječima, Tarik Filipović joj je poručio da će joj sve nadoknaditi.

Nastavila je potom iskaz rekavši da su se u jednom trenutku Lejla i njena mama vratile u stan, što je ona, kako je ispričala, iskoristila da izađe i ode kući.

- U tramvaju sam vidjela da mi je u torbi zlato - objasnila je Jurilj, koja je sudu ispričala kako je pretpostavila da je nakit u njenu torbu stavio Tarik.

- Kada sam došla do Dubrave samo sam se htjela riješiti tog zlata jer sam se osjećala poniženo. Došla sam do čovjeka od kojega inače kupujem duhan i pitala ga ima li nekoga da to uzme. On je našao čovjeka koji je to otkupio za 10.000 kuna - ispričala je bivša spremačica porodice Filipović.

Na pitanje kako se zlato našli u njenoj torbi, Anica je pokušala objasniti sljedećim riječima:

- Ne mogu objasniti kako su se nakit i zlato našli u mojoj torbici, ali on je stalno govorio da će mi to nadoknaditi. Da će mi se iskupiti - kazala je.

Ispričala je kako ju je dva dana nakon toga nazvao Tarik i rekao da se moraju vidjeti.

- Došli smo u jedan kafić, a s njim je bila i Lejla. Rekao mi je: "ti si nas pokrala," a Lejla je cijelo vrijeme šutjela. On me dugo optuživao, a ja nisam znala šta da kažem, bila sam šokirana. Nakon tog sastanka, Tarik me zvao nekoliko puta te mi govorio da ima velike probleme u kući. Pitao me da li su ti predmeti još uvijek kod mene. Rekla sam da nisu - ispričala je Jurilj.

Aniuca je ispričala da joj je Tarik rekao da, ako ima te predmete, da će ih on vratiti i praviti se kao da ih je Lejla negdje zametnula.

- Nakon nekog vremena nazvao me i rekao da je najbolje da to sredimo tako da odemo kod notara da ja nešto potpišem i da se to sve zaboravi. Došla sam kod notara i potpisala, ne gledajući šta potpisujem. Da sam pročitala nikada to ne bih potpisala - ispričala je Jurilj.

Na pitanje sudije, zbog čega nije ranije izašla s ovom pričom, Jurilj je odgovorila kako to ne može objasniti:

- Jednostavno moja situacija nije bila takva da ja mogu podnijeti tužbu. Ne znam zašto to nisam napravila, ne mogu to objasniti – kazala je Jurilj.