navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sa kraljevskih dvora

Britanska palata objavila kada bi se Kate Middleton mogla vratiti na posao

Ove godine princeza od Walesa uopće nije imala javne angažmane, no potvrđuju da je upoznata sa svim aspektima izvještaja

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 21.05.2024. u 17:14
get url
text
kate Middleton
kate Middleton
Kensington palata podijelila je novosti o princezi Kate Middleton koja se liječi od raka.
Naime, Kate je prije nešto više od godinu dana pokrenula poslovnu radnu grupu koja ima ključnu ulogu u transformaciji načina na koji društvo prioritizira i podržava djecu u njihovim najranijim godinama.
Oni su sada objavili izvještaj u kojem stoji da bi ulaganje u djecu u njihovom ranom djetinjstvu moglo generirati više od 45.5 milijardi funti za nacionalnu ekonomiju svake godine.
Downing Street, kao i viši ministri u odjelima zdravstva i obrazovanja, već su obaviješteni o njihovom izvještaju, iako se dužnosnici palate trude naglasiti da se ne radi o političkoj kampanji.
Glasnogovornik Kensingtonske palate naglasio je da se na ovu vijest ne treba gledati kao da se princeza Kate vraća na posao nakon teške operacije abdomena i otkriva da je bila podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji za rak.
Ove godine uopće nije imala javne angažmane, no potvrđuju da je upoznata sa svim aspektima izvještaja.
Njen glasnogovornik rekao je:
- Na projektima princa i princeze uvijek se radi. Rano djetinjstvo veliki je prioritet za princezu i stoga je u potpunosti bila ažurirana tokom rada radne grupe i vidjela je izvještaj - kazaoa je glasnogovornik princeze od Walesa.
Kate Middleton još se neće vratiti kraljevskim angažmanima.
- Bili smo doista jasni da joj trebaju prostor i privatnost da se sada oporavi. Vratit će se na posao kada dobije zeleno svjetlo ljekara - stoji u izjavi.
Viši kraljevski saradnik dodao je:
- Princeza od Walesa bila je pokretačka snaga radne grupe za poslovanje. Ona je uključena od početka rada radne grupe i pročitala je izvještaj te je o njemu obaviještena.
Podsjetimo, u martu ove godine princeza od Walesa objavila je da joj je u 42. godini dijagnosticiran rak i da je pod "preventivnom" kemoterapijom.
Kate Middleton javnosti se obratila emotivnom videoporukom u kojoj je otkrila da je dijagnoza "šokirala čitavu porodicu" i da su ona i William "činili sve što mogu da situaciju procesuiraju i riješe privatno za dobrobit porodice".
POVEZANO