navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Folk pjevačica

Dragana Mirković otvorila dušu: Sve sam riskirala, nije me stid reći da sad nemam novca

Iako o detaljima razvoda još nije spremna govoriti u potpunosti, neke je informacije ipak podijelila sa svojom publikom

AUTOR: Faktor/24sata.hr
Objavljeno: 28.03.2024. u 07:53
get url
text
Dragana Mirković
Dragana Mirković /
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages/Pixell
Jedna od najvećih folk zvijezda u regiji, Dragana Mirković, ovih dana šokirala je regiju objavom da se rastaje nakon 24 godine braka sa Tonijem Bijelićem.
Iako o detaljima razvoda još nije spremna govoriti u potpunosti, neke je informacije ipak podijelila sa svojom publikom.
- Već dugi period moj odnos s Tonijem nije više ono što je bio, a mi praktično vodimo odvojene živote i tri godine ne živimo pod istim krovom. Uprkos svim nepomirljivim razlikama, zbog dobrobiti svoje porodice i zato što sam tako odgojena, učinila sam sve da spasim zajednicu koju smo nekada imali. Shvatila sam da veću štetu činim svojim najmilijima ostajući na silu u nečemu što odavno ne funkcionira nego stavivši tačku na naš brak - napisala je u saopćenju i dala naslutiti da pomirenje nije opcija.
Za sebe kaže da je obična i kvalitetna žena upravo zbog svojih razmišljanja te odnosa prema ljudima.
- Imam pravo to reći. Znam da sam kvalitetan čovjek. Puno sam proplakala u karijeri, i to najviše zbog svog odgoja. Bolno je biti dobro odgojen. Sve što me boljelo i činilo sretnom dovelo je do toga da ljudi za mene kažu da čvrsto stojim na zemlji. Uvijek sam birala teži put, a da nisam, možda bih bila uspješnija - rekla je pjevačica za 24 sata.hr.
Na folk sceni je od 80-ih te je uz Lepu Brenu bila najveća zvijezda. Ipak, iduće desetljeće bilo je najteže za nju.
- To je bio pakao svima nama. Nije bilo lako ostati neobilježena i ne pripadati nikome. Znam koliko sam se borila za to. Volim ljude. Imam prijatelje u Bosni i Hrvatskoj. Da sam se opredijelila za bilo koga, ne bih im mogla pogledati u oči. Bilo je teško. Od 1991. do 2000., dok nisam otišla, stvarno mi nije bilo lako - dodaje Dragana.
A onda je 1999. upoznala Tonija Bijelića te se preselila u Beč.
- Bila sam vrlo hrabra i neviđeno sam riskirala. Niko mi ništa nije uradio u Srbiji, nisu čak ni javno rekli: "zašto za njega, a ne za nekog drugog"? Zbog toga sam ponosna na ljude u Srbiji. Nisu mi zamjerili što je on Hrvat, više su mi tu u inozemstvu zamjerili. Sve sam ostavila. Došla sam s mišlju da se nikad više neću baviti muzikom. Trebao mi je bijeg od svega što me okruživalo. Imala sam potrebu pobjeći - navodi pjevačica.
Toni, Bečanin rodom iz Bosne i Hercegovine, bio je njena prilika za bijeg.
- On je bio normalan čovjek. To mi je bilo potrebno, to i da osnujem porodicu. To sam tražila, a za ostalo sam znala da ću moći. Uvijek sam sve sama mogla. On je bio lijep momak, vozio moćan auto, kao i svi ovdje. Nema stan, ok, zaradit ćemo ga. Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta "lokomotiva", kako me zove moja ekipa. On je umio pratiti me i zajedno smo mnogo toga napravili, ali riskirala sam puno - priznaje.
Vjenčali su se 2000., a Toni je tada živio u iznajmljenom stanu od 50 kvadrata. Dragana je pak živjela u jednoj od najvećih i najljepših kuća u Beogradu.
- Imala sam 32 godine. Htjela sam djecu i nekoga ko nije s estrade. Nisam ni puno birala. Pokazalo se da nisam pogriješila, bez obzira na sve što je bilo i što će biti. Zadovoljna sam, imam dvoje divne djece. I dalje radim kao da nemam ništa jer smatram da čovjek treba raditi, a u ovom trenutku radim da bih drugima pomogla - kaže pjevačica koja danas živi u austrijskom dvorcu.
Kaže kako je nije sramota reći da sad nema novca.
- Takvo je vrijeme. Moj posao je pošten. Nemam pomoć ni od koga, sve ovo što vidite oko koncerata to sam samo ja, ali ja to tako želim. Čovjek sebi nekad treba i napraviti težak period, mene niko na ovo nije tjerao. Nije bitno imam li novca. Trenutno ga nemam, sve je otišlo na turneju i humanitarne koncerte - kazala je Mirković. 
POVEZANO