navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Twitter

Elton John branio kraljevski par nakon njihovog odmora u Nici

Slavni britanski muzičar, dugogodišnji prijatelj princeze Diane, napisao je da, s obzirom na bliskost s Harryjevom majkom smatra dužnošću zaštititi njenog sina i snahu od medija koje okrivljuje za njenu preranu smrt

Objavljeno: 20.08.2019. u 10:59
get url
text

Elton John svojom objavom na Twitteru pokušao je braniti ponašanje princa Harryjia i njegove supruge Meghan Markle, pojasnivši da je duboko uznemiren zbog, kako on kaže, iskrivljenih i zlonamjernih izvještaja medija o nedavnom privatnom putovanju bračnog para sa sinom Archiejem tokom kojeg su boravili i u njegovoj vili u Nici.

Slavni britanski muzičar, dugogodišnji prijatelj princeze Diane, napisao je da, s obzirom na bliskost s Harryjevom majkom smatra dužnošću zaštititi njenog sina i snahu od medija koje okrivljuje za njenu preranu smrt.

U objavljenom tvitu pjevač tvrdi da su on i njegov partner David paru platili putovanje privatnim avionom jer su željeli da dobiju visok nivo potrebne sigurnosti.

- Nakon naporne godine i njihove posvećenosti dobrotvornom radu David i ja smo željeli da mlada porodica ostvari odmor u privatnosti u miru i sigurnosti našeg doma u Nici - napisao je John.

Vila Eltona Johna u kojoj su odsjeli princ Harry i Meghan Markle 

Mediji danima pomno prate nedavno putovanje vojvode i vojvotkinje od Sussexa, naročito prijevozna sredstva koja su koristili tokom putovanja.

Internetske stranice zadnjih dana prenose fotografije kraljevske porodice na kojima se nejasno vidi kako izlaze iz privatnog aviona, a mediji su pisali i da su u 11 dana četiri puta putovali privatnim avionom.

Privatnim letjelicama obično putuje manje putnika nego kada se radi o komercijalnim letovima, što znači da troše puno više goriva po osobi na sat.

Princ Harry ranije je isticao važnost borbe protiv klimatskih promjena.

U septembarskom izdanju Voguea, čija je gostujuća urednica bila njegova supruga Meghan, princ je pisao o problemu zaštite okoline i ljubavi prema prirodi.

Prošli mjesec u objavi na Instagramu kraljevskog para @SussexRoyal napisao je kako smatra da se "šteta koja se nanosi okolini, tretira kao nužan nusproizvod ekonomskog rasta."

Po pisanju tabloida The Sun par je ponovno naljutio britansku javnost jer su njihovi privatni letovi skupi, a sebe rado nazivaju „ekološkim ratnicima,“ osim kada su u pitanju glamurozni odmori.

-"To je vrlo licemjerno. Princ ne može govoriti o katastrofalnim učincima klimatskih promjena dok po svijetu leti privatnim avionom," samo je jedan od komentara javnosti.

List citira i izjavu laburističke zastupnice Terese Pearce koja par poziva da vlastitim primjerom ukaže na potrebu očuvanja okoline.

Buckinghamska palata po ovom pitanju još se nije oglasila.