navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Memoari pjevača

Elton John o Michaelu Jacksonu: Bio je istinski mentalno bolestan

Prvo je legendarni pjevač šokirao svijet navodima o flertu princeze Diane i holivudskog glumca Righarda Gerea, a potom se osvrnuo i na lik i djelo kontroverznog Michaela Jacksona

Objavljeno: 15.10.2019. u 13:30
get url
text

Memoari Eltona Johna od danas bi trebali biti u prodaji, a do sada su periodično objavljivani dijelovi knjige koji su na površinu iznijeli brojne prljave detalje iz života slavnih osoba.

Prvo je legendarni pjevač šokirao svijet navodima o flertu princeze Diane i holivudskog glumca Righarda Gerea, a potom se osvrnuo i na lik i djelo kontroverznog Michaela Jacksona, oko kojeg se posljednjih 12 mjeseci digla prašina.

Elton je Michaela okrakaterisao kao duševnog bolesnika u čijem su se prisustvu svi osjećali nelagodno.

Dva pjevača postali su prijatelji u ranoj mladosti, na početku Jacksonove karijere, ali kako su godine prolazile - preminuli kralj popa bivao je sve neprijatniji i komplikovaniji.

- Michaela sam znao od njegove 13 ili 14 godine. Bio je najslađi dječak kojeg možete zamisliti, ali u jednom trenutku počeo je da bježi od realnosti, pa je završio potpuno okupiran svojim imaginarnim svijetom, baš kao Elvis Presley - otkrio je John.

Elton je kazao da je pred sami kraj života Michael odavao utisak osobe sa vidnim mentalnim problemima.

- Bog zna šta se događalo u njegovoj glavi, i Bog zna kojim sve lijekovima je bio nakljukan, ali svaki put kada sam ga vidio posljednjih godina, pomislio bih kako je jadan momak totalno izgubio um. Bio je istinski mentalno bolestan, vrlo uznemirujuća osoba. Bilo je nevjerovatno tužno, ali bio je neko kome niste mogli da pomognete. Samo je nestao, u neki svoj svijet, okružen ljudima koji su mu govorili samo ono što je želio da čuje – objasnio je John.

Elton se prisjetio i Michaelove tendencije da provodi vrijeme isključivo sa djecom, iznijevši tvrdnju da se uopće nije snalazio u društvu odraslih osoba.

Osvrnuo se i na večeru koju je organizovao, a na kojoj je Michael bio jedan od gostiju.

- Izledao je grozno, nije želio ništa jesti. Nakon nekog vremena, ustao je od stola, i nestao bez riječi. Konačno smo ga pronašli dva sata kasnije, u vikendici u kojoj je živjela moja kućna pomoćnica. Sjedila je i gledala kako Michael Jackson tiho igra video-igre sa njenim 11-godišnjim sinom. Šta god da je razlog, izgleda da uopće nije mogao da se nosi sa društvom odraslih – istakao je John.