navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nije joj pošlo za rukom

Jennifer Lopez uložila 20 miliona dolara u projekt kojem se ruga cijeli svijet

Malo kome je proteklih mjeseci mogla promaknuti promocija albuma "This is Me... Now", koji je Lopez reklamirala gotovo agresivnom kampanjom, govoreći o njemu gdje god je stigla

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 07.04.2024. u 10:56
get url
text
Jennifer Lopez
Jennifer Lopez
Jennifer Lopez uložila je 20 miliona dolara u svoj posljednji projekt, ali veoma brzo sve je krenulo u pogrešnom smjeru te je glumica postala meta bezbrojnih internetskih šala.
Kako je sve pošlo pogrešno i šta to znači za slavnu glumicu i pjevačicu?
Malo kome je proteklih mjeseci mogla promaknuti promocija albuma "This is Me... Now", koji je Lopez reklamirala gotovo agresivnom kampanjom, govoreći o njemu gdje god je stigla.
Upravo ovaj album trebao je biti vrhunac njene muzičke karijere, koja je, treba priznati, već godinama u padu.
Naime, svijet je već dugo doživljava prvenstveno kao glumicu, ali još i više kao klasičnu holivudsku zvijezdu o kojoj se prvenstveno govori u kontekstu ljubavnih odnosa, razmirica i nezaobilaznih modnih kombinacija.
U novi album, film i dokumentarnu seriju, J. Lo je uložila 20 miliona dolara, prvenstveno za snimanje pratećeg dokumentarca "The Greatest Love Story Never Told", u kojem je zabilježila čitav proces nastanka ovog dugotrajnog i mukotrpnog projekta.
Upravo ova dokumentarna serije, trebala je biti vrhunac koji će produbiti simpatije javnosti i u trenu rasprodati ulaznice za njene nadolazeće koncerte.
Ipak, album ocijenjen je kao prosječan, film je bio podosta kritiziran, prodaja ulaznica za koncerte ispod svih je očekivanja, a dokumentarac je postao nepresušan izvor inspiracije za komične "memeove" i viralne šale.
Lopez je naišla na ogromno negodovanje i ismijavanje od strane javnosti koja u njenom filmu vidi tek jeftini pokušaj "normaliziranja" kroz prikazivanje trenutaka iz djetinjstva i raznih pokušaja da se pokaže kao "obična djevojka iz Bronxa".
Međutim, kako stvari stoje, izgleda da joj to baš i nije pomoglo.