navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Način života

Navike zbog kojih Jennifer Aniston i sa 50 godina izgleda zanosno

Ključ održavanja forme i linije leži u dosljednosti, a glumica se toga drži i kada je na putovanjima ili na odmoru

Objavljeno: 18.08.2019. u 21:50
get url
text

Glumica Jennifer Aniston poznata je po zdravom stilu života, a načine održavanja zavidne forme, kojom plijeni pažnju i u 50. godini života, od prehrane do tjelesne vježbe, nikada nije tajila od javnosti.  

Ovo je devet pravila kojih se uvijek drži:

Kardio vježbe njena su rutina

Možda vas zdravlje srca ne motivira dovoljno da sat vremena provedete trčeći na pokretnoj traci, ali postoje i drugi načini kardio vježbanja koji vam mogu potaknuti lučenje endorfina. Bez obzira šta radili, vrlo važno je stalno se kretati, a Aniston čini to gotovo svakodnevno. Kardio vježbama posvećuje 40 minuta dnevno, a uglavnom su to spinning (grupni trening na statičkim biciklima), trčanje, orbitrek ili kombinacija sve troje.

Intervalni trening visokog intenziteta

Aniston je prigrlila trend intervalnih treninga visokog intenziteta (HITT), koji su se pokazali efikasnim za učinkovitije gubljenje težine bez produženja boravka u teretani. Prakticira rise nation, polusatni trening penjanja cijelim tijelom, a s trenerom Jasonom Walshom (koji ga je osmislio) odrađuje i neki oblik boot camp treninga. Slavna glumica jednako uživa u pilatesu i kružnim treninzima otpora

Ni putovanja joj ne ometaju rutinu

Ključ održavanja forme i linije leži u dosljednosti, a Aniston se toga drži i kad je na putovanjima ili na odmoru.

- Kad odsjedam u hotelu, uvijek nosim svoje bučice. Ne možete li između razgledavanja mjesta i rezervacije izleta pronaći vremena za vježbu, radite na rukama dok gledate televiziju - poručuje Aniston.

Užicima se prepušta, ali umjereno

Jennifer se ne izgladnjuje, prepušta se i slatkim užicima kad to poželi, ali savjetuje izbjegavanje svakodnevnog uživanja u junk foodu. Umjesto pretrpavanja kolačima i slatkišima obloženim čokoladom, Aniston predlaže kockicu ili dvije tamne čokolade ili jagode umočene u maslac od kikirikija.

Dan počinje pijući vodu s limunom

Za razbuđivanje metabolizma glumica ujutro popije šoljicu tople vode s kriškom limuna. Već sama voda, pokazala je studija provedena među sredovječnim i starijim osobama, može pomoći u gubitku kilograma. Oni koji su pili oko dvije čaše vode pola sata prije svakog obroka tokom 12 sedmica izgubili su 44 posto više težine od onih koji nisu pili vodu.

Za doručak priprema shakeove bogate proteinima

Po prirodi nije baš osoba od doručaka, ali je to postala zahvaljujući shakeovima bogatim proteinima. U jednoj od omiljenih varijanti smiksa proteinski prah sa špinatom, maca prahom, bobičastim voćem i vitaminom C u prahu, a u drugoj neki čisti protein smiješa s bananom, borovnicama, smrznutim trešnjama, stevijom, mješavinom zelenog bilja, maca prahom i malo kakaa. I sve bez mrvice šećera.

Pobornica je zona dijete

Nije riječ o još jednom čarobnom štapiću koji topi kilograme u samo dvije sedmice, već o načinu prehrane koji je osmislio biohemičar Barry Sears, a koji osim mršanja smanjuje upalne procese u tijelu. Temelji se na dugotrajnoj strategiji hormonalne ravnoteže. U suštini, ova prehrana zahtijeva pažljivo biranje vrsta hrane koju jedemo, ograničava unos žitarica i škroba te potiče povećani unos voća i povrća. Na tanjiru bi se tako trebala naći trećina nemasnih bjelančevina, dvije trećine ugljikohidrata i nešto zdravih masti. U uravnoteženoj prehrani – 1.200 kalorija za žene, odnosno 1.500 kalorija za muškarce - dnevno bi se trebalo naći 30 posto proteina, 40 posto ugljikohidrata i 30 posto masti.

Pije puno vode

Pije oko tri litra vode dnevno i ne odriče se te navike.

Ne prakticira pomodarske dijete

Nije novost to da pomodarske dijete nisu učinkovit način za dugoročno održavanje težine, a Aniston priznaje da se nekima i sama podvrgavala. Bila je na grejpfrut dijeti, ali danas kaže da, ako malo razmislimo, i neko ko živi samo na lubenicama zasigurno će izgubiti kilograme.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New!!!! Beautiful️️ #newofjenniferaniston #jenniferaniston #faniston #beautiful #perfect #gorgeous #amazing #queen #ilovehersomuch️ #pretty #bestactress #gayforjenniferaniston

A post shared by jennifer aniston (@jennifer_aniston_the_official) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gorgeous️️#gorgeous #jenniferaniston #faniston #beautiful #perfect #amazing #queen #ilovehersomuch️ #pretty #bestactress #gayforjenniferaniston

A post shared by jennifer aniston (@jennifer_aniston_the_official) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Perfect️️#perfect #jenniferaniston #faniston #beautiful #gorgeous #amazing #queen #ilovehersomuch️ #pretty #bestactress #gayforjenniferaniston

A post shared by jennifer aniston (@jennifer_aniston_the_official) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New!!!! Perfect️️#perfect #jenniferaniston #faniston #beautiful #gorgeous #amazing #queen #ilovehersomuch️ #pretty #bestactress #gayforjenniferaniston

A post shared by jennifer aniston (@jennifer_aniston_the_official) on