navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Jessica Simpson

Nekadašnja "princeza od milijardu dolara" savjetuje posrnulu pjevačicu: "Oprezno s novcem, meni je mama platila odmor"

Upozorenje Simpsonove upućeno 42-godišnjoj Britney Spears, dolazi nakon što su izvori rekli za Page Six da pjevačica nemilice troši svoj novac nakon što se u novembru 2021. riješila starateljstva svoga oca

AUTOR: Faktor/TMZ/Page Six
Objavljeno: 01.05.2024. u 10:44
get url
text
Jessica Simpson i Britney Spears
Jessica Simpson i Britney Spears /
FOTO: THE VIEW/THE JONATHAN ROSS SHOW/SCREENSHOT
Pjevačica i glumica Jessica Simpson, koju su svojedobno nazivali "princezom od milijardu dolara", odlučila je uputiti nekoliko savjeta pop pjevačici Britney Spears, nakon što je objavljeno da troši milione na svoje luksuzne izlete te bi se njena zarada od 60 miliona dolara, koju ima na računu, uskoro mogla istopiti.
- Možete potrošiti sav svoj novac na odmoru ako niste oprezni. Ali uspomene vrijede više - rekla je Simpson za TMZ, nakon što su je paparazzi ulovili kako napušta međunarodni aerodrom Los Angeles.
Simpson, koja ima tendenciju da se razmeće svojim luksuznim stilom života na društvenim mrežama, vraćala se s proljetnih praznika s mamom i djecom.
Ovoga puta, 43-godišnja zvijezda nije morala potrošiti ni novčića jer je sve finansirala njena majka.
- To je putovanje platila moja mama, pa je za mene bilo besplatno - dodala je.
Upozorenje Simpsonove upućeno 42-godišnjoj Spears dolazi nakon što su izvori rekli za Page Six da pjevačica nemilice troši svoj novac nakon što se u novembru 2021. riješila starateljstva svoga oca Jamieja Spearsa, što joj je omogućilo pristup finansijama.
Svojim novcem nije smjela upravljati još od 2008. pa sad kad joj je to konačno bilo dopušteno, potrošila je velike iznose na privatne avione i odmore u Cabo San Lucasu u Meksiku te Mauiju na Havajima.
Dobitnica Grammyja navodno je potrošila "stotine hiljada dolara" na putovanje u Francusku Polineziju prošle godine.
- Ona nema pojma o novcu. Više od desetljeća drugi su ljudi bili zaduženi za njene bankovne račune, a svaka se kupovina morala prijaviti sudu, čak i ako se radilo samo o kutiji žvakaćih guma. Ali sada je sama - rekao je izvor.
Nakon što se riješila očevog starateljstva, Spears je u augustu 2022. godine objavila svoju saradnju s Eltonom Johnom na pjesmi "Hold Me Closer".
U oktobru 2023. objavila je i svoje najprodavanije memoare, "The Woman in Me", koji, između ostalog, opisuju i njen turbulentan odnos s bivšim dečkom Justinom Timberlakeom, kao i starateljstvo pod njenim ocem.
Upućeni navode da je pop princeza potpisala ugovor s izdavačkom kućom vrijedan 15 miliona dolara te da je zaradila "vrlo značajne" tantijeme, a navodno dobija 25 posto neto dobiti.
POVEZANO