navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Poseban režim

Pjevač otkrio: Bicikl vozim 10 km dnevno, slatko jedem jednom u nekoliko mjeseci

Iza odlične figure 48-godišnjeg pjevača krije se poseban režim prehrane i vježbanja

Objavljeno: 28.08.2019. u 20:01
get url
text

Željko Joksimović, jedan od najpoznatijih pjevača u regiji po prvi put otkrio je javnosti neke stvari iz svog života. Iza odlične figure 48-godišnjeg pjevača krije se poseban režim prehrane i vježbanja. Kako je izjavio za "Health Fitness Revolution," Željko dan počinje punomasnim tostom, kojeg kombinira sa različitim sastojcima poput avokada, krem-sira, dimljenog lososa, jaja...

- Nakon doručka, gotov sam sa ugljikohidratima za taj dan. Jedem samo bjelančevine i povrće, a potpuno sam izbacio šećer iz prehrane – kazao je Joksimović.

Nešto slatko pojede jednom u nekoliko mjeseci, ali, kaže, to se ne događa svake godine.

- Što se tiče ostalih prehrambenih navika, jedem svakih pet sati i trudim se da izbjegnem zakiseljavanje po svaku cijenu, jer se pokazalo da je to najveći problem za moje tijelo – otkrio je pjevač.

Vježba redovno i kombinira različite vrste vježbi.

- Primjera radi, volim biciklizam i vozim 10 kilometara dnevno, ali često i više od toga. Osim biciklizma, plivam najmanje tri puta sedmično, a u teretanu idem svaka dva dana. Imam prijatelje koji su fitnes-treneri, pa vježbamo zajedno, što mi omogućava da provodim najbolje programe za svoje tijelo i posao koji obavljam - istakao je Joksimović.