navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Morgan Spurlock

Preminuo autor hvaljenog dokumentarca poznat po opasnom eksperimentu sa brzom hranom

Spurlock se proslavio u dokumentarcu "Super Size Me" u kojem je 30 dana samo jeo hranu iz McDonald'sa jer je želio dokazati da je takva hrana nezdrava te da uništava tijelo i duh

AUTOR: Faktor/ABC News
Objavljeno: 24.05.2024. u 21:45
get url
text
Morgan Spurlock
Morgan Spurlock
Autor hvaljenog dokumentarca "Super Size Me", Morgan Spurlock, preminuo je od karcinoma u New Yorku u dobi od samo 53 godine.
Spurlock se proslavio u pomenutom dokumentarcu u kojem je 30 dana samo jeo hranu iz McDonald'sa jer je želio dokazati da je takva hrana nezdrava te da uništava tijelo i duh.
Tad je prestao i vježbati kako bi odgovarao fizičkoj aktivnosti prosječnog Amerikanca.
Nakon što je njegov nesvakidašnji eksperiment završio tvrdio je kako se udebljao 15 kilograma te patio od depresije i disfunkcije jetre.
- Bio je to tužan dan, kada smo se oprostili od mog brata Morgana. Svijet je izgubio kreativnog genijalca i posebnog čovjeka, koji je dao mnogo toga kroz umjetnost, ideje i velikodušnost - izjavio je Morganov brat, Craig Spurlock, za ABC News.
Inače, Spurlock je dobio priznanje za seriju kontroverznih dokumentaraca i televizijsku emisija te je snimio 3D film o britanskom boy bendu One Direction.
Njegova porodica objavila je da je "preminuo u miru okružen porodicom i prijateljima 23. maja 2024. u New Yorku od raka".
POVEZANO