navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Seksualna diskriminacija

Roberta De Nira tužila bivša asistentica, traži da joj isplati 12 miliona dolara

Druga strana priče je da je slavni glumac prije oko dva mjeseca tužio Graham Chase Robinson za utaju šest miliona dolara, tvrdeći da je koristila kreditnu karticu kompanije za vlastite potrebe

Objavljeno: 04.10.2019. u 15:41
get url
text

Nakon što je Robert De Niro tužio svoju nekadašnju izvršnu asistenticu Graham Chase Robinson za utaju novca, ona mu je uzvratila tužbom za seksualnu diskriminaciju i uznemiravanje tešku 12 miliona dolara.

Graham Chase Robinson kaže da je za glumca počela raditi 2008. kao izvršna asistentica, a da je otkaz dala ove godine u aprilu, godinu i po nakon što je unaprijeđena u potpredsjednicu proizvodnje i finansija njegove kompanije.

Dodala je kako ju je Robert De Niro tokom karijere uvijek nazivao asistenticom i tako se prema njoj odnosio.

Glumac i njegov predstavnik još nisu imali komentara na optužbu Graham Chase Robinson.

Robert De Niro navodno je od Graham Chase Robinson tražio usluge koje nikada nije tražio od svojih muških zaposlenika te da joj se obraćao na ružan način koristeći riječi poput "droljo i derište."

De Niro je navodno ponekad bio pijan i derao se na nju koristeći vulgarni rječnik i tjerao je da ga počeše po leđima ili mu veže kravatu, kao i da mu obavlja kućanske poslove.

Također je navodno ponekad tokom radnog vremena nosio pidžamu i tražio od Graham Chase Robinson da mu uđe u spavaću sobu kako bi ga probudila.

Osim toga, glumac je navodno i ponekad nepristojno dirao Graham Chase Robinson.

Graham Chase Robinson navodno je radila do 11 sati dnevno i nikada nije imala plaćeno prekovremeno.

No, druga strana priče je da je Robert De Niro prije oko dva mjeseca tužio Graham Chase Robinson za utaju šest miliona dolara.

On tvrdi da je Robinson koristila kreditnu karticu kompanije za vlastite potrebe.

Međutim, ona kaže kako glumac laže, te da joj je ta tužba uništila dobar glas i karijeru.