navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Filmski festival u Cannesu

Slavnu glumicu, vrijednu 95 miliona dolara, napali nakon što je izjavila da je srednja klasa

Bjelkinja sam, privilegirana sam, srednja sam klasa i mislim da me se može optužiti da imam kompleks bijelog spasitelja, rekla je Cate Blanchett dok je razgovarala o svom iskustvu rada s rediteljima filmova o izbjeglicama

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 22.05.2024. u 21:59
get url
text
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Glumica Cate Blanchett dobila je oštre reakcije na internetu nakon što je na Filmskom festivalu u Cannesu izjavila da je "srednja klasa".
Slavna glumica, čija se imovina procjenjuje na 95 miliona dolara, komentirala je "srednju klasu" tokom press konferencije u Cannesu, gdje je premijerno prikazala svoj novi film Rumours.
- Bjelkinja sam, privilegirana sam, srednja sam klasa i mislim da me se može optužiti da imam kompleks bijelog spasitelja - rekla je Blanchett dok je razgovarala o svom iskustvu rada s rediteljima filmova o izbjeglicama.
- Ali da budem potpuno iskrena, moja interakcija s izbjeglicama na terenu i također u sredinama u koje su preseljeni potpuno je promijenila moju perspektivu na svijet i krajnje sam zahvalna na tome - dodala je.
Obožavatelji su oštro kritizirali glumicu na društvenim mrežama.
"Cate Blanchett misli da je "srednja klasa" u poređenju s kim? Jeffom Bezosom? Bogati ljudi su tako nedodirljivi", "Ona je odvojena od stvarnosti", "Da, stvarno je teško imati posla sa siromašnima...", samo su neki od brojnih komentara na njenu izjavu.
No neki su glumicu i branili dodajući da ona koristi izraz "srednja klasa" u britanskom slengu, gdje se to odnosi na naslijeđe i porodični status, a ne na bogatstvo.
"Ona govori o svojoj klasi, a ne o svom bankovnom stanju", rekla je jedna osoba na društvenoj mreži X.
Glumičina nova mračna komedija debitirala je u subotu navečer u Cannesu, pokupivši četiri minute ovacija.
U režiji Guya Maddina, Evana Johnsona i Galena Johnsona, u Rumours također glume i Alicia Vikander, Charles Dance, Roy Dupuis, Denis Ménochet, Nikki Amuka-Bird te Rolando Ravello.
POVEZANO