navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zlatni globus

Tom Hanks će dobiti nagradu za životno djelo

Udruženje holivudskih stranih novinara objavilo je da će se Hanksu, glumcu i producentu, uručiti počasna nagrada Cecil B. DeMille na Beverly Hillsu 5. januara 2020. godine

Objavljeno: 26.09.2019. u 13:04
get url
text
Tom Hanks
Tom Hanks

Tomu Hanksu, jednom od najpopularnijih holivudskih glumaca, u januaru 2020. organizatori Zlatnog globusa uručit će nagradu za životno djelo.

Udruženje holivudskih stranih novinara objavilo da će se Hanksu, glumcu i producentu, uručiti počasna nagrada Cecil B. DeMille na svečanosti dodjele Zlatnih globusa na Beverly Hillsu 5. januara 2020.

Šezdesettrogodišnji glumac u filmskoj se industriji probio glumeći u filmu Veliki (Big) 1988. godine, u kojem je igrao mladića koji se budi u tijelu odrasle osobe. Uspješnu karijeru okrunio je nagradama Oskar i Zlatni globus za uloge u filmovima "Philadelphia" i "Forrest Gump".

- Udruženje holivudskih stranih novinara s ponosom dodjeljuje nagradu Cecil B. DeMille za 2020. godinu Tomu Hanksu - rekao je predsjednik udruženja Lorenzo Soria.

Hanks je tokom karijere glumio u više od 80 filmova. Nagrada Cecil B. DeMille dodjeljuje se glumcima rediteljima i producentima koji su ostavili trajan trag u filmskoj industriji.