Prije osam godina je James Ison (27) u svom stanu u Oxfordu otvorio jedan od najpopularnijih, ali i ozloglašenijih profila na Instagramu - Rich Kids of Instagram (Bogata djeca Instagrama)

Na prvoj fotografiji koju je objavio bio je tad 15-godišnji Zachary Dell, sin informatičkog milijardera Michaela Della, koji je sjedio u očevom privatnom avionu i putovao za Fiji, piše The Times

Od tada, profil je skupio više od 372 hiljade pratitelja. Nakon svega nekoliko fotografija, javila su mu se dva mladića iz New Yorka pa su se udružili oko profila. Mladi bogataši čak i plaćaju da se njihova fotografija objavi na tom profilu.

Ison je iz dosade pokrenuo profil. Bio je student opsjednut svijetom bogatih i slavnih jer je to bila suprotnost uvjetima u kojima je on odrastao. Odgajala ga je samohrana majka i bili su siromašni. Sasvim bezazlen profil na društvenim mrežama otvorio mu je put prema svijetu koji mu je do tada bio nepoznat. 

Iskon danas naplaćuje više od 3.000 KM kako bi se nečija fotografija objavila na tom profilu. Iako se obogatio, Iskon je i dalje ostao skroman i ne razmeće se bogatstvom. Počeo se družiti s zlatnom mladeži te je dobio mnoge kontakte iz poslovnog svijeta. Kontaktirao ga je i Netflix, koji želi napraviti seriju o bogatoj djeci Instagrama, no detalji tog dogovora još uvijek nisu poznati i zasad ništa nije u fazi realizacije.