Slavna britanska pjevačica Adele gostovala je emisiji Saturday Night Live gdje je glumila, pjevala i šalila se. No, najviše pažnje privukla je njena vitka linija.

Gostovanje je najavila i na društvenim mrežama, pa su pratitelji komentirali seksipilnu odjevnu kombinaciju baršunastog kompleta koji je istakao njenu vitku liniju i grudi.

Pjevačica je izgubila više od 44 kilograma, a mnogi su kazali kako je neprepoznatljiva.

Osim što je bila u ulozi voditeljice u popularnoj emisiji, Adele se tokom emitiranja šalila na svoj račun te je glumila i zapjevala.

- Znam da izgledam stvarno, stvarno drugačije od posljednjeg puta kada ste me vidjeli, ali da vam iskreno kažem, zbog svih ovih Covid-restrikcija, morala sam putovati lagana i smjela sam ponijeti samo jednu polovinu sebe. Eto, ovu sam polovinu odabrala - našalila se Adele.

Dramatični gubitak viška kilograma pjevačica zahvaljuje tzv. sirtfood dijeti uz kombinaciju tjelesne vježbe. Nije objavila tačan broj, ali pretpostavlja se da je skinula najmanje 44 kilograma viška.

Temelj sirtfood dijete su biljne namirnice poput kelja ili heljde jer aktiviraju tvar sirtuin i smanjuju apetit.

Dijeta dopušta konzumaciju tamne čokolade jer je također bogata sirtuinima, a prilagođene vježbe za nju osmišljava instruktorica pilatesa Camila Goodis (36).

- Ne vjerujem da voli tjelesnu vježbu, no promijenila je životni stil i smatram da je za novu liniju prehrana zaslužna čak 90 posto - kazala je Camila za The Sun dodajući kako je razlog gubitku težine i činjenica da se Adele odrekla procesuirane hrane, slatkih grickalica i gaziranih pića.

Pojasnila je da se sve svodi na balansiranu prehranu s manjim kalorijskim unosom te povećanom potrošnjom energije.

Nagađalo se i kako joj je hipnoterapija pomogla te da je Adele posljednjih mjeseci sarađivala sa hipnoterapeutkinjom Susan Hepburn koju su povezivali i s drugim poznatim osobama.

No, ona je odbila komentirati s kim sarađuje, dodajući tek da je mnogima pomogla, ne samo da smršaju, nego i da spriječe povratak neželjenih kilograma.

- Nije riječ o prehrani. Promijenila sam način razmišljanja svojih klijenata kako bih im izgradila samouvjerenost i samopoštovanje. Izgubili su emocionalnu prazninu zbog koje su cijelo vrijeme razmišljali o hrani – kazala je Hepburn.

Bivša medicinska sestra iz Yorkshirea svoje tretmane naplaćuje oko 650 KM.