Ako često otvarate vrata ormara pa ustanovite da nemate sve što želite, iako je krcat odjećom, moguće je da patite od tzv. "nemam šta obući" sindroma. I dok se vama čini da odjeće imate premalo, zapravo je imate previše i to je izvor vaših frustracija.

No, mnogi ljudi, posebno žene, toga nisu svjesni, pa umjesto da se viškova riješe, kreću u kupovinu po nabavku novih komada, što dovodi do sve težeg snalaženja u ormaru, kao i do gomilanja odjeće koju možda nikad niti ne stave na sebe, čak zaborave da je imaju.

Rješenje "nemam šta obući" sindroma je organizacija ormara i rješavanje viškova. Istina, odjeće će tada biti manje, ali bit će se lakše snalaziti, kombinirati komade i u konačnici zadovoljan izaći na ulicu.

Dobra ideja je unaprijed kompletiranje odjeće - na jednu vješalicu složite kompletnu kombinaciju i tako redom. Ubacite tu i nakit, torbu, maramu...

Sitne dodatke stavite u malu prozirnu vrećicu pa tako objesite na vješalicu. Neki savjetuju i fotografiranje kompleta poželite ih se negdje u budućnosti prisjetiti i ponovo obući.

Puno je lakše odvojiti nekoliko dana i riješiti haos, nego svaki dan gubiti vrijeme i živce pred krcatim ormarom.