navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Stručnjaci savjetuju

Ako radite od kuće, nemojte to činiti iz udobnosti kreveta

S obzirom da su mnogi trebali svoj posao prebaciti kod kuće zbog koronavirusa, izuzetno je bitno da ga ne radite iz udobnosti kreveta.

Objavljeno: 20.03.2020. u 16:41
get url
text
Foto: Ilustracija

Ako radimo iz kreveta to će nas učiniti manje produktivnima zato jer ćemo razmišljati samo o tome kako bi se odmarali u tom istom krevetu. Krevet je za spavanje, a ne za posao, piše Daily Mail.

Vaš mozak, kada budete išli spavati, neće povezati krevet sa spavanjem i odmorom već s poslom tako da biste mogli teže zaspati.

U kući trebate napraviti svoj mali prostor koji će biti isključivo za posao. To značajno može povećati vašu produktivnost. Preporučuje se da dok radite kod kuće ne budete cijeli dan u pidžami već da se preobučete. Rad iz kreveta mogao bi donijeti i bol u leđima koji bi mogao ometati vaš san noću. Osim toga, nositi laptop u krevet i raditi na njemu u krevetu nije baš higijenski jer na tipkovnici laptopa se sakupljaju bakterije.

Najbolje radno okruženje je gdje ima puno dnevnog svjetla. Sunčevo svjetlo prirodno podiže raspoloženje, pa vam može pomoći održati razinu energije.