Prošle godine brojni pjevači su zbog nemogućnosti rada tražili alternativne izvore zarade, tako da Alen Islamović (63) u rodnom Bihaću je otvorio luksuzne apartmane sa bazenom, a još prije nekoliko godina dio zarađenog novca investirao je u plantažu lješnjaka.

- Iskren da budem sada najviše zarađujem od Arapa. Više sam nego zadovoljan zaradom od apartmana u mojoj vili. Ugostiteljstvo me iskreno pozitivno iznenadilo i vila je 90 posto izdata. Imam odličnu saradnju sa jednom turističkom agencijom koja mi dovodi bogate goste iz arapskih zemalja. Oni ne pitaju koliko košta, žele samo svoj mir i da uživaju sa svojim najbližim u ljepotama naše Krajine. Sve do kraja augusta smo rezervisani – kaže za Faktor Alen Islamović.

Islamović je sretan i zbog činjenice da ima sve više koncerata širom regiona.

- Otvorila nam se mogućnost da se vakcinišemo na vrijeme i nismo razmišljali nijednog trenutka, ni ja ni moji saradnici. Znali smo ako ne budemo vakcinisani da moramo tražiti druga zanimanja i napustiti ono što najviše volimo, a to je muzika. Teško je prelaziti granice i putovati ako nisi vakcinisan i sve će biti teže. Imamo još zakazanih nekoliko koncerata u augustu i septembru – nastavlja pjevač iz Bihaća.

U rodnom gradu on je nedavno sa nekoliko prijatelja otvorio diskografsku kuću kojoj su dali ime "Miks Produkcija".

- Želimo pružiti šansu mladim talentima, koji bi željeli da se upuste u avanture profesionalne muzike i da osvoje region, a potom i šire. Imam veze u muzičkim krugovima i sva vrata su mi otvorena. Naravno, nova diskografska kuća bit će zadužena za moje stare i nove pjesme – nastavlja Alen.

On ističe da su lješnjaci ove godine što se tiče roda podbacili, ali vjeruje da će naredna godina finansijski biti izuzetno plodna.

- Zima je bila nešto duža i hladnije vrijeme, ali krošnje su podivljale, granaju se i šire tako da naredne godine očekujem tri puta veći prihod nego 2020. godine. Očekujem zaradu od 50.000 KM – kaže na kraju Islamović.

Izvor: Faktor