navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Moć društvenih mreža

Amerikanka video o ocu objavila na TikToku: Za sedam dana njegova knjiga postala bestseler

Amerikanka Marguerite Richards napravila je video o ocu Lloydu Devereuxu Richardsu i njegovom kriminalističkom triler romanu "Stone Maidens", koji je objavila na društvenoj mreži TikTok. Za kratko vrijeme, upravo taj video, promijenio mu je život.  

Objavljeno: 16.02.2023. u 20:44
get url
text

Kriminalistički triler Lloyda Devereuxa Richardsa, koji je objavljen u novembru 2012, nije donosio gotovo ništa zarade. Bio je na 1452. mjestu ljestvice misterija, trilera i napetih romana na Amazonu, piše The Washington Post.

Marguerite je snimila oca kako sjedi u svom uredu u potkrovlju te je napisala: "Voljela bih da nešto proda". Video je postao viralan. U sedam dana pregledan je 43,7 miliona puta.

Nakon što je završio nacrt u jesen 2009, rekao je Lloyd, odbilo ga je oko 80 književnih agenata. Do jeseni 2010. niko nije htio objaviti knjigu. No u jesen 2011. jedna je izdavačka kuća pristala objaviti knjigu. Međutim, nakon objavljivanja 2012. godine, knjiga nije ispunila očekivanja. U dvije godine prodana je u nekoliko desetaka primjeraka, a nakon toga je prodaja stala.

- To je baš sjajna knjiga i znala sam koliko mu je bila važna. Nikad nije rekao: Ah, nikoga nije briga. Samo je uvijek bio pozitivan. Mislio sam da je to možda samo zato što niko ne zna za knjigu - rekla je Marguerite. 

Njen otac knjigu je pisao 14 godina.

@stonemaidens It’s a beautifully written thriller on Amazon