navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Muzički razgovor

Amir Kazić Leo: Uvijek sam birao sporiju cestu u karijeri

Trebala mi je ta pauza da uživam u životu, u svakom danu i trenutku. Trebalo mi je da se opustim i povučem, i da više pažnje posvetim sebi, kaže pjevač

Objavljeno: 19.10.2019. u 15:46
get url
text
Amir Kazić Leo

Amir Kazić Leo, bh. pjevač sa adresom u Hrvatskoj, jučer je u krugu prijatelja u Istri proslavio 54. rođendan. Za pjevača iz Sanskog Mosta koji je u karijeri dobijao brojne nagrade kažu da je kao vino.

- To je možda tako pošto živim u Istri koja je poznata po vrhunskim vinima - u šali kaže Kazić na početku razgovora, te dodaje da je za prijatelje na rođendanu pripremio odličan roštilj.

Leo i dalje neumorno radi na obogaćivanju svog umjetničkog opusa. Tako je krajem 2018. objavio album pod nazivom "U dobrim rukama" sa 11 pjesama. U aprilu publiku je iznenadio duetom sa Izabelom Martinović "Samo ne brini za mene", a u augustu objavljuje pjesmu u duhu sevdaha "Što me babo Ibri daješ".

- Nakon što sam se ulijenio posljednjih 5-6 godina, u 2019. sam puno aktivniji. Trebala mi je ta pauza da uživam u životu, u svakom danu i trenutku. Trebalo mi je da se opustim i povučem, i da više pažnje posvetim sebi. To sam definitivno mogao u istarskom gradiću Brtonigli, gdje živim sa suprugom Bibom koja se uspješno bavi turizmom. Tu je pravi mali raj jer jedemo zdravu hranu. Komšije imaju zdravo povrće i voće, ali i dobre teladi i piliće, tako da nam ništa ne nedostaje - nastavlja poznati pjevač.

Kazić sa saradnicima priprema i nastupe u BiH, koji bi se trebali desiti u decembru ili početkom 2020. godine.

- U toku su pregovori oko svirki. Nisam dugo nastupao u BiH. Ne sjećam se kada sam pjevao u Sarajevu. Ima tu dosta i moje krivice. Nikad se nisam volio gurati. Uvijek sam birao sporiju cestu u karijeri. Često sam i dozirao nastupe. Možda je sada ponovo vrijeme za veće stvari - dodaje Leo.

Amir će uskoro izdati novi singl koji će producirati Branimir Mihaljević, a za koji je tekst napisao Faruk Buljubašić Fayo.

- Tu pjesmu radim na nagovor prijatelja Miroslava Bičanića koji je jedan od čelnika udruge "Humane zvijezde Hrvatske 03" – govori Leo.

Kroz karijeru su ga često, zbog fizičke sličnosti, poredili sa Zdravkom Čolićem i to mu nikada nije smetalo.

– Svi znamo šta Čola znači u muzici na Balkanu. To traje i danas – kaže na kraju Leo.

Kazić je posljednjih 6-7 godina bio jako aktivan u humanitarnom radu, što je prepoznato i od strane države Republike Hrvatske, tako da je prošle godine dobio najviše državno priznanje za izniman i nesebičan doprinos u humanitarnom djelovanju.