Borba s ovisnošću je teška i traje cijeli život, kazao je glumac

Ben Affleck ove je sedmice, nakon 40 dana, završio s liječenjem od ovisnosti o alkoholu te je pušten na njegu izvan bolnice, a povodom toga odlučio je i prvi put javno progovoriti o borbi koju vodi već godinama.

- Podrška koju dobivam od svoje porodice, kolega i fanova znači mi više nego što mogu opisati riječima. Daje mi snagu da govorim o svojoj bolesti drugima. Borba s ovisnošću je teška i traje cijeli život. Ja se borim zbog sebe i svoje porodice - napisao je glumac na svom statusu dodajući da ga je mnogo ljudi kontaktiralo preko društvenih mreža i ispričalo mu o svojim putovanjima kroz ovisnost.

Affleck im je zahvalio i poručio da su mu davali podršku na načine koje nije mogao ni zamisliti te da mu puno pomaže što zna da nije sam.

- Traženje pomoći je znak hrabrosti, a ne slabosti. S prihvaćanjem i poniznošću, nastavit ću biti dostupan i pomoći svima koji trebaju pomoć jer sam zahvalan onima koji su bili tu za mene - dodao je glumac.

Inače, Bena je na liječenje natjerala bivša supruga, glumica Jennifer Garner, i to nakon što je vidjela njegove slike sa sandukom alkoholnih pića.