navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Film "Male žene"

Bezvremenska priča koja će vam ove zime zagrijati srce

Uloge Jo, Amy, Meg i Beth tumače Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson i Eliza Scanlen, majku March utjelovila je Laura Dern, u ulozi tetke gledamo višestruku dobitnicu Oskara Meryl Streep, a glavnu mušku ulogu ostvario je Timothée Chalamet

Objavljeno: 01.11.2019. u 08:37
get url
text
Scena iz filma "Male žene"

Ove zime u kina nam stiže vječni klasik o bezvremenskoj priči o četiri mlade žene koje se bore za vlastiti životni put. Riječ je o filmu "Male žene" (Little Women) temeljenom na istoimenom romanu spisateljice Louise May Alcott koja se upravo ovom knjigom i proslavila.

Pod rediteljskom palicom Grete Gerwig (Lady Bird) početkom naredne godine dolazi nam nešto drugačija verzija poznate priče, a zbog čega će nam upravo ovaj film ove zime grijati srca pogledajte u prvom traileru filma.

Film "Male žene" oduševljava ne samo pričom nego i bogatim kostimima u kojima su glavni glumci zablistali a koliko dobro uistinu izgledaju otkriva nam i službeni plakat filma koji je upravo objavljen.

Četiri sestre Meg, Jo, Amy i Beth March upoznajemo još kao djevojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale živjeti same s majkom Marmee, moralnim temeljom porodice, dok je njihov otac otišao dati svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrijednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratit će ih cijelog života, dok će svaka od njih pokušati naći svoje mjesto pod suncem.

Uloge Jo, Amy, Meg i Beth tumače Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson i Eliza Scanlen, majku March utjelovila je Laura Dern, u ulozi tetke gledamo višestruku dobitnicu Oskara Meryl Streep, a glavnu mušku ulogu ostvario je Timothée Chalamet.

Priča o malim ženama, voljenim sestrama koje su odlučne živjeti život prema vlastitim uvjetima, mnogima je obilježila mladost i djetinjstvo. Ugledni The Guardian 2013. godine proglasio ju je jednom od najvažnijih ženskih knjiga svih vremena. “Male žene“ spajaju generacije i bude ljubav. Priča je to prilagođena i malima i velikima, sa snažnom porukom svim djevojčicama kako mogu biti sve ono što žele.

Dosadašnja najpoznatija filmska ekranizacija, a bilo ih je nekoliko, ona je iz 1994. godine kada su u glavnim ulogama bile Winona Ryder, Trini Alvarado, Kirsten Dunst, Claire Danes, Christian Bale i Susan Sarandon.