navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bezvremenski komad odjeće

Bijela košulja je modna vladarica ove zime, evo kako je kombinuju trendseterice

Bijela košulja je onaj basic i bezvremenski komad odjeće koji možemo nositi pa skoro u svakoj prilici.

Objavljeno: 18.01.2022. u 07:50
get url
text

Modni dizajneri je često izdvajaju kao nešto što svaka modno osviještena i iskusna žena mora posjedovati u garderoberu. Svaka sezona i godina donosi neke nove trendove koji unose dinamičnost u odijevanje, no bijela košulja je artikal koji već godinama osigurava efektan izgled, što je primjetno i ove zime.

Sklona je modnoj igri i različitim kombinacijama, a savršeno krojena postaje najbolja investicija na kojoj ćemo biti zahvalni svaki put kada smo u dilemi šta da odjenemo.

Savršena poslovna uniforma bazirana je upravo na bijeloj košulji. Možete birati modele koji imaju trendi dodatke poput čipke, veza ili volana, ali i klasične modele koji će uz crveni ruž i elegantne hlače savršeno oslikavati pariski šik.

Tokom ove sezone trendseterice su je nosile sa džemperima bez rukava, stilizovale ih ispod pletiva oversized kroja, ali i nosile preko dolčevite, te kombinovale uz suknje s printom, kao i hlače animal printa. Bijela košulja je savršen neutralizator svake modne priče, što pokazuju i kombinacije kožnih komada i statement cipela. Klasična bijela košulja savršeno se kombinuje i sa džinsom, ali i sa pantalonama u poslovnom stilu, te ćete uz dobar sako biti spremni za bilo koji događaj u toku dana.

Trend koji su postavile blogerice je i raskopčana košulja koja daje određeni ležerni prizvuk outfitu. Pored toga, Instagram dame svoju bijelu košulju vole kombinovati uz zanimljive detalje kao što su bucket kape, hlače u zanimljivoj boji ili upečatljivi nakit.

Predimenzionirana bijela košulja postala je obavezna posljednje sezone, a odlično se može kombinovati uz crne kožne cipele ili gležnjače u boji kako bi postigli originalan izgled. Neobičan kontrast tekstura i materijala je ono što krasi ovakve outfite, a takođe se pokazalo i da je duga bijela košulja sjajan izbor za ulogu haljine, preko koje će kratki pleteni top dati potrebnu toplinu tijelu.