Da je riječ o posebnom filmskom iznenađenju ovog osebujnog i nenadmašnog redatelja vidi se i po sprečavanju curenja bilo kakvih informacija o filmu, osim onih koje sama ekipa filma plasira

Svjetska premijera najočekivanijeg filma ovog ljeta, "Bilo jednom… u Hollywodu", upriličena je jučer na najpoznatijem filmskom festivalu u Cannesu. Nekolicina odabranih imali su priliku prvi pogledati deveti film Quentina Tarantina o kojemu se već dugo šuška.

Da je riječ o posebnom filmskom iznenađenju ovog osebujnog i nenadmašnog redatelja vidi se i po sprečavanju curenja bilo kakvih informacija o filmu, osim onih koje sama ekipa filma plasira. Projekcija premijere u Cannesu bila je pod strogom kontrolom te se i sam Tarantino obratio publici koja je gledala film da svoje dojmove zadrži za sebe, kako ostalima ne bi pokvarili iznenađenje.

Tarantino do sada ni sa jednim svojim filmom nije iznevjerio publiku pa su očekivanja visoko postavljenja. A šta nam je tačno priredio ovog ljeta pogledajte u finalnom traileru filma kojeg ovim putem predstavljamo.

"Bilo jednom… u Hollywoodu" vraća nas u kasne šezdesete, u zlatno doba Hollywooda. Radnja filma prati glumca Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio), bivšu zvijezdu jedne western TV serije, i njegovog dvojnika Cliffa Bootha (Brad Pitt) na putu pronalaska svog mjesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hippie Hollywooda, davne 1969. godine u Los Angelesu. To je ujedno i vrijeme zadnjih trzaja zlatnog Hollywooda te se Rick i Cliff moraju boriti za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju. Ali Rick ima poznatu susjedu - Sharon Tate (Margot Robbie)...

"Bilo jednom… u Hollywoodu" deveti je film slavnog reditelja i scenarista, dobitnika Oscara, Quentina Tarantina, poznatog po brojnim klasicima nastalih pod njegovom rediteljskom palicom (Pakleni šund, Jackie Brown, Kill Bill 1,2, Reservoir Dogs, Otporan na smrt, Nemilosrdni gadovi, Odbjegli Django, Mrska osmorka). Na scenariju za ovaj film Tarantino je radio punih pet godina te ga je na kraju usporedio s poznatim Paklenim šundom.

Tarantino je u svom najnovijem filmskom ostvarenju okupio najbolje glumce generacije. Uz Leonarda DiCaprija, Brada Pitta i Margot Robbie u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena kao što su dobitnik nagrade Oscar Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis, Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen i mnogi drugi. Ovo je ujedno i zadnja filmska uloga nedavnog preminulog glumca Lukea Perryja.

Leonardo DiCaprio i Margot Robbie zajedno su već glumili u filmu "Vuk s Wall Streeta" dok je ovo prvi filmski naslov u kojem će zajedno zaigrati Pitt i DiCaprio čiju je saradnju na filmu Tarantino opisao kao najuzbudljiviji glumački tandem nakon Roberta Redforda i Paula Newmana.

U distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH, "Bilo jednom... u Hollywoodu" stiže na repertoar svih BH kina u augustu!