navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Koga biste vi izabrali

Bira se najpoželjniji Hercegovac neženja, pogledajte finaliste

Ukupno pet finalista takmičit će se na izboru za "Najpoželjnijeg Hercegovca neženju", koji će biti održan večeras u Villi Rustici u Čapljini, s početkom u 18 sati.

Objavljeno: 09.04.2021. u 13:49
get url
text
Finalisti za najpoželjnijeg neženju Hercegovca
Finalisti za najpoželjnijeg neženju Hercegovca

Organizator ovog događaja je Udruženje "Hercegovka godine" iz Mostara.

- Izbor je izazvao veliki interes, što potvrđuju glasovi koji svakodnevno pristižu od prvog dana natjecanja. Kako se, nažalost, još uvijek nalazimo u vremenu pandemije, odnosno ograničenjima svake vrste, zbog čega nismo u mogućnosti napraviti veću svečanost sa bogatim programom, iznašli smo način da svi oni željni zabavnog programa i pozitivnih tema mogu cijeli program svečanog proglašenja pratiti direktno putem Hercegovačkog portala - saopćili su organizatori.

Pet finalista, za koje su glasali i građani putem društvenih mreža, su: Nikola Leko iz Ljubuškog, Franjo Zlopaša iz Posušja, Alan Puce iz Mostara, David Ravlić iz Čitluka i Dragan Galić iz Širokog Brijega.

{$galerijaFotografija}

Uz prvu nagradu, koja se dodjeljuje po najvećem broju pristiglih glasova, bit će dodijeljena i nagrada stručnog žirija, kojeg čini pet dama, kao i nagrada medijskog partnera.

Stručni žiri, kako navodi Udruženje "Hercegovka godine" na svojoj Facebook stranici, čine Daniela Škegro, predsjednica ovog udruženja, Anita Prka Đurašić, vlasnica i direktorica škole stranih jezika Eurobiz centar u Zagrebu, Zorica Andrijašević Donna, kantautorica i voditeljica, Selma Kečalović Topčić, novinarka, te Marija Prusina, članica predsjedništva Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart i "Hercegovka godine 2021" u kategoriji iseljeništva.

- Ne sumnjamo da ćemo i u ovom tegobnom i neizvjesnom vremenu, i na ovaj način odaslati radosnu i ohrabrujuću poruku iz Hercegovine - navodi se u saopćenju.

nezenja_2_franjo_zlopasa.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow