navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nezdrava aktivnost

Četiri razloga zbog kojih nikada ne biste trebali spavati na kauču

Drijemanje na kauču je mnogima najdraža razbibriga.

Objavljeno: 22.03.2021. u 23:02
get url
text

Iako polagano utanjanje u san dok gledate dobar film zvuči privlačno, čini se da nije tako savršeno. Štaviše, spavanje na kauču može biti prilično nezdrava aktivnost.

1. Kauč je prljav

Vaš kauč skuplja jako puno prašine, što i ne iznenađuje jer ga koristite svaki dan, na njega vam padaju mrvice i jednostavno donosite svu prašinu s drugih mjesta. Povrh svega, na njemu sjede i vaši gosti. Naravno, možete ga redovito usisavati, ali gotovo je nemoguće riješiti se svih klica.

2. Spavate u pogrešnom položaju

Bez obzira na to koliko moderan bio, kauč je dizajniran isključivo za ugodno druženje, a ne za ugodan san. Kauči su neobičnih struktura koje onemogućuju da se namjestite u pravilan položaj za spavanje. Štaviše, ni spavanje na podu nije toliko štetno za vaše zdravlje koliko je spavanje na kauču, piše Bright Side.

3. Izloženi ste distrakcijama

Kauč se obično nalazi u blizini televizora, svjetiljki i u dnevnoj sobi u kojoj borave i drugi ljudi. Čak i najmanja svjetlost televizora može biti razlog vašeg umora. U početku to možda nećete primijetiti, ali na kraju će se iscrpljenost nakupljati i postajati dio vašeg života.

4. Kauč je neudoban

Osim šavova i pregiba na nezgodnim mjestima, materijal na kojem spavate također može biti razlog vašeg lošeg sna. Sve te sitnice izludjet će vas kad pokušavate zaspati. Bit će vam ograničena i sloboda kretanja. Slijedom toga, vaše tijelo se neće moći opustiti koliko je to potrebno. Sljedeće jutro, htjeli vi to ili ne, vjerovatno ćete osjećati užasne bolove u leđima ili vratu.