navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Poslastica za publiku

Četvrtak i petak: Dva sjajna koncerta na Ljetnoj sceni SARTR-a

U četvrtak 2. jula na Ljetnoj sceni SARTR, publika će moći poslušati dva zanimljiva koncerta. Sa početkom u 21 sat, koncert će započeti Cello& Gitar duo Lidija Paulin i Saša Ćirić. Duo predstavlja spoj dva vokala, čela i gitare i predstaviće se sa zanimljivim repertoarom. Nakon toga, pred publikom će nastupiti LeeDee – jedinstveni glas uz gitarsku pratnju i covere starijih rock pjesama.

Objavljeno: 01.07.2020. u 21:26
get url
text

- Nakon što smo radi nepovoljnih vremenskih prilika koncert morali prethodno otkazati. Na naše zadovoljstvo, na ljetnoj sceni SARTR u petak 3. jula, publika Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a imat će priliku poslušati j koncert pod nazivom "BEethovenROCK" Gudačkog kvarteta SA Sinfonietta, ovog puta sa jedinstvenim repertoarom kojeg sačinjavaju djela Beethovena, ali i zanimljiv spoj pop i rock pjesama- istakli su iz SARTR-a.

Gudački kvartet SA Sinfonietta čine asistentice i profesorice Muzičke akademije u Sarajevu, Tamara Arsovski (violina), Alma Dizdar (violina), Aida Deljkić (viola) i Belma Alić (violončelo). Kvartet aktivno koncertira od 2016. godine i do sada je imao uspješne koncerte na festivalima: Vaclaf, Majske muzičke svečanosti, Sarajevska zima, Baščaršijske noći, Zeničko proljeće i FUU.

Pored standardnog repertoara, fokus gudačkog kvartet SA Sinfonietta je na izvođenju djela savremenih bosanskohercegovačkih kompozitora.