Puno je načina na koje možemo istaknuti određene linije na licu, no svaki od njih traži barem neki nivo vježbe koju ćemo steći vremenom.

Jedan vrlo jednostavan način konturiranja i isticanja svega što želite, te prikrivanje svega što ne želite da se vidi, postao je viralan na TikToku.

Riječ je o videu Megan Lavallie, koja ima tehniku nanošenja tamne konture tačno ispod vrha obraza (tačno s druge strane obraza dotičete zube) kako bi dodatno naglasio jagodicu bez ostavljanja mrlja na licu.

- Nakon što ste nanijeli konturu, uzmite kist za blendanje i blendajte kružnim pokretima tačno na području gdje ste nanijeli konturu. Budući da sam to i sama isprobala, mogu reći da ako dovoljno precizno i nježno blendate te na pravo mjesto nanesete konturu – dobit ćete nježnu, prirodnu konturu koja će naglasiti obraze, zbog čega ćete izgledati mršavije sa svih strana, imali prirodno izražene obraze ili ne – kaže Lavallie.

Kako biste sebi olakšali pronalazak područja na koje trebate nanijeti konturu, prvo ga pronađite prstima i kad osjetite zub gornje čeljusti tačno ispod obraza, to je mjesto na kojem trebate raditi.

 

@meganlavallie sometimes a straight line from your ear can look a little intense #contourhacks #contour #makeup ♬ Elevator Music - Bohoman