navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pokrenula i web stranicu

Domaćica iznajmljuje supruga drugim ženama: Odlično je za kućni budžet, nudimo i popuste

Majka troje djece Laura Young pokrenula je uslugu "Unajmi mog zgodnog muža" kako bi poboljšala kućni budžet zbog sve većih troškova života. 

Objavljeno: 01.07.2022. u 11:43
get url
text

Dobila je ideju kada je vidjela na internetu kako muškarac zarađuje za život sastavljajući namještaj za druge. Laura je odmah pomislila na svog 41-godišnjeg muža Jamesa, koji je talentiran i temeljit u svakom poslu.

Domaćica je ispričala kako je James preobrazio njihov dom u Bletchleyju u Bucksu, tako što je napravio krevete po mjeri, uključujući porodični veliki krevet za vrijeme kada su njihova djeca odbijala spavati sama noću. Također je opremio kuhinju i izradio kuhinjski stol, a spretan je u slikanju, ukrašavanju, postavljanju pločica i tepiha.

- Dobar je u svemu oko kuće i vrta pa sam pomislila zašto ne iskoristiti te vještine i iznajmiti ga - kaže Lauren. 

Pokrenula je web stranicu "Rent My Handy Husband" i reklamirala se. 

- Ljudi su istinski zainteresirani. Bilo ih je nekoliko koji su dobili pogrešan dojam i pomislili da sam angažirala Jamesa za nešto sasvim drugo. Čak i uz sve veće troškove života, ne planiram to učiniti - kaže Lauren.

Međutim, većina misli da je njena ideja super jer su rekli kako je ponekad teško natjerati građevinare da prihvate male poslove jer nisu zainteresirani.

- James je savršen za stvari poput sastavljanja namještaja, postavljanja trampolina, izgradnje polica i sličnih stvari. Ponekad je brže i lakše unajmiti nekoga da odradi posao za koji smo čekali da ga naši muževi rade - dodaje.

- Ti stvaraš, a ja ću graditi - kaže James.

Po skici može izraditi krevete na sprat za djecu, kao i namještaj po mjeri, idealan za porodicu.

James je bivši radnik noćne smjene u skladištu i prije dvije godine bio je prisiljen napustiti posao kako bi pomogao Lauri s njihovo troje djece, od kojih je dvoje autistično, piše The Sun.

James se planira vratiti na koledž kako bi studirao i uklopit će ovaj posao između studija kako bi povećao prihod porodici.

- Znamo kako je biti s ograničenim budžetom pa nudimo popuste osobama s invaliditetom, njegovateljima, starijima od 65 godina - istakli su supružnici.