navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Najbolja evropska glumica

Đuričić: Ako je Srbija demokratsko društvo, pustite "Quo Vadis, Aida?" da publika vidi o čemu je riječ

Ako smo mi demokratsko društvo, a vi tvrdite da jesmo, dajte pustite film "Quo Vadis, Aida?" da publika vidi o čemu je riječ. Kako vas nije sramota da ga već danima prepričavate ljudima koji nemaju mogućnost da ga vide, poručila je u intervjuu za NIN glumica Jasna Đuričić, dobitnica nagrade za najbolju evropsku glumicu u ovoj godini.

Objavljeno: 23.12.2021. u 21:50
get url
text

- Nisam aktivistkinja niti imam namjeru to da budem - rekla je Đuričić koja u filmu igra glavnu ulogu i naglasila da podržava kolege koji sebe vide u tome, ali da je za nju izbor gluma i prostor slobode koji nude scena i kadar, prenosi Danas. 

Odgovarajući na pitanje šta joj je najteže palo povodom njene uloge u filmu "Quo Vadis, Aida?", u kome igra glavnu junakinju, poručila je da ne pristaje na to da je bilo ko stavi u poziciju da se brani.

- Ne želim da ragujem na gluposti i izmišljotine ljudi koji film nisu ni vidjeli. Mislim da RTS treba da emituje taj film jer je u skladu sa njegovom tradicijom i uredničkom politikom da publici prikazuje najbolje filmove, pobjednike, a "Quo Vadis, Aida?" to jeste - rekla je Đuričić.

Ukazala je da se taj film, pored stradanja Bošnjaka u Srebrenici, bavi i odgovornošću holandskog bataljona.