Đuro je sa suprugom i kćerkom Zalom u Visokom bio dva dana, a obišli su Muzej Fondacije, Prahistorijski labirint tunela Ravne, kao i veći dio parka "Ravne 2"

Poznati muzičar i glumac Branko Đurić Đuro prošle sedmice bio je gost festivala "Summer Solstice Festival" i Bosanske doline piramida koje je posjetio zajedno sa suprugom glumicom i pjevačicom Tanjom Ribič.

- Ja sam stvarno, ako mogu da izaberem jednu riječ koja to najviše opisuje, ja sam frapiran! Sa svakim korakom okolo, sa Semirom Osmanagićem sam otkrivao nešto novo, otkrivao se neki novi prostor. Mjesta koja sam uspio da obiđem i vidim, osjetio sam, kada udahnem, da su to ona mjesta iz vremena kada sam bio mali, pa kada odete sa školom na izlet, pa kada udahnete, i lijepo vam je… - kazao je Đuro.

Đuro je sa suprugom i kćerkom Zalom u Visokom bio dva dana, a obišli su Muzej Fondacije, Prahistorijski labirint tunela Ravne, kao i veći dio parka "Ravne 2."

– Puno sam čula o ovome, maštala sam, i razmišljala i crtala u glavi i ambiciozno sam nacrtala, ali kada sam došla ovamo, moja mašta je bila mala maca za sve ovo. Ovo je ljubav, sreća, arhitektura iz svemira, to je ono – kući si, a nikad nisi bio tu – prenijela je svoje impresije Tanja.

Na kraju obilaska piramida Đuro i Tanja uputili su poziv svima koji nisu bili u Bosanskoj dolini piramida da je obavezno posjete.