Neka se budale svete, hrabri opraštaju - poručuje Dženan Lončarević u novoj pjesmi "Duga" kojom je danas obradovao  fanove širom regiona.

Tekst za baladu, po kojima je Lončarević inače prepoznatljiv, djelo je Armina Šakovića, dok muziku i aranžman potpisuje Amil Lojo. Poznata je njegova posebna veza sa Sarajevom, tako da su na pjesmi svirali i Muamer Đozo i Muris Varajić, a prateće vokale je otpjevala Aida Mušanović - Arsić.

Spot je sniman u Beogradu u studiju, a sve pod rediteljskom palicom Harisa Dubice, koji je posljednjih godina Dženanov stalni saradnik i zadužen je za ekranizaciju svih njegovih pjesama.

- U ovom spotu priča je ispričana emocijama. Haris Dubica je to odlično uradio. "Duga" je još jedna balada, kao što je navikla moja publika i sigurno da ona neće trajati mjesec ili godinu, nego decenijama - kaže Lončarević koji dodaje da će na njegovom novom albumu, na kojem je dosta bio angažiran i Mahir Sarihodžić biti i jedna pjesma Mirka Šenkovskog Geronima.

Zanimljivo je da se među brojnim glumcima i statistima u videospotu pojavljuje i provjereni tandem Armin Šaković – Amil Lojo.

- Ovo je zasigurno jedna od najljepših pjesama na kojima sam radio i jedan od najljepših tekstova koje je Šaković napisao. Siguran sam da će pjesma biti jako uspješna i da će dugo trajati - dodao je Amil Lojo.