Naša fudbalska zvijezda Edin Džeko nastavlja sa ulaganjem u Dubrovniku. I ovaj put riječ je u ugostiteljstvu.

Naime, prije nekoliko dana kapiten bh. fudbalske reprezentacije BiH zajedno sa suprugom Amrom, te svojim dugogodišnjim prijateljima bračnim parom Sarah Čerkez i Arminom Hadžićem, nagovijestio je otvaranje steak housea koji će se zvati "Ezza".

Svoj novi ugostiteljski objekat Dijamant će otvoriti za 15 dana. Kako Faktor saznaje, potpisan je višegodišnji ugovor za korištenje prostora, a mjesečna kirija iznosit će 10.000 eura.

U ovom prostoru u Dubrovniku ranije je bio je poznati japanski restoran Takenoko. Šef kuhinje u ovom ekskluzivnom restoranu "Ezza" bit će Edin Džemat.

Ovaj Bosanac sa adresom u Švedskoj jedan je od najboljih kuhara u Skandinaviji. O njegovim kvalitetima svjedoče brojne međunarodne nagrade i priznanja, između ostalih i to da je bio kapiten kulinarske reprezentacije Kraljevine Švedske. Kuhao je i za Billa Gatesa, Eltona Johna, švedskog kralja i kraljicu…

Podsjetimo, Džeko je u Dubrovniku prije dvije godine zajedno sa svojim prijateljem Mihom Obradovićem otvorio i nargila bar "Ritual".