navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Savjeti

Efektno i lijepo: Promjena boje za brinete koja neće proći neprimijećeno

S dolaskom proljeća i toplijeg vremena, mnogi požele malo "omekšati" svoju tamnu kosu. Najlakši način kako to učiniti ako ste brineta je pomoću pramenova.

Objavljeno: 25.03.2021. u 12:42
get url
text

Naravno, to ne znači da morate napustiti svijet brineta, zapravo samo ćete zahvaljujući trikovima vašeg frizera otvoriti lice i omekšati boju, bez da napustite svijet smeđe kose.

Dobro napravljeni pramenovi, imaju moć transformirati izgled vaše kose, a onda i lica na najlaskaviji mogući način. Dodavanjem svjetlijih nijansi, stvara se blistaviji izgled. Bez obzira hoćete li se odlučiti za suptilne, jedva vidljive pramenove ili nešto hrabriju opciju, u oba slučaja oni će poboljšati i nadopuniti vašu osnovnu boju.

Naravno, neke kombinacije boja izgledaju bolje od drugih, pa je dobro da konačnu odluku donesete zajedno s vašim frizerom koji će najbolje znati šta se može postići s vašom trenutnom situacijom.

Da brineta ostane brineta, ali da bude malo svjetlija i da se približi ljetu, može se napraviti balayage, odnosno da donji dio kose bude svjetliji.

Ako neko želi da to bude manje vidljivo, mogu se napraviti tanki pramenovi u donjem dijelu s kojima kosa izgleda kao da je posvijetlila na suncu.

Još jedna opcija je i da se ide na pramenove uz lice. Ne moraju dakle biti po cijeloj kosi nego samo uz lice, ali moraju biti tanki i suptilni i licu davati dozu svjetlosti.

Ako neko ima šiške, na njih se ne rade pramenovi, osim ako su one u visini usta ili brade.

Tonovi koji pašu brinetama su karamela, zlatni, koraljni, tamnija crvena. Kad dođe sunčani period godine, licu godi malo svjetlosti, odnosno da je oko njega sve dinamičnije i razigranije.