navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sarajevo Film Festival

Ekipa filma "Praznik rada" zvijezde crvenog tepiha posljednje večeri 28. SFF-a

Posljednju noć 28. Sarajevo Film Festivala crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo prošetale su filmske ekipe iz svih takmičarskih programa – igrani film, dokumentarni film, i kratki film.

Objavljeno: 19.08.2022. u 20:06
get url
text

Pridružila im se i ekipa filma "Praznik Rada" Pjera Žalice koji svjetskom premijerom večeras zatvara ovogodišnje izdanje Festivala koje je pred publiku donijelo 235 filmova iz 62 zemlje u 19 programa.

Crvenim tepihom prošetale su i brojne zvanice, a među njima i glumci Vedran Đekić, Adnan Goro, Mirvad Kurić, Ermin Bravo, Boris Isaković, Dženita Imamović Omerović, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Žalica, Emir Bravo, Admir Glamočak, Tatjana Šojić, Aleksandar Seksan, Labina Mitevska, Muhamed Hadžović, Emir Povlakić, Aldin Tucić, Sanjin Arnautović i ostala glumačka ekipa filma Praznik Rada.

{$galerijaFotografija}

- Velika su očekivanja, muslim da imamo lijep i topao film. Mislim da će se ljudi prepoznati. Pjer se bavi mentalitetom, osjeti se to u filmu - kazao je glumac filma Praznik Rada Ermin Bravo.

Redatelj filma Pjer Žalica kazao je da su uvijek velika očekivanja, te da je ovo veliki festival i da se nada da imaju film na tom nivou.

Crvenim tepihom prošetali su i svi članovi žirija, a također su prošli i Helena Vuković, Aida Jahić, Mona Muratović, Naida Kundurović...

U 20 sati na svečanoj ceremoniji u Narodnom pozorištu bit će dodijeljena Srca Sarajeva za najbolja ostvarenja, reditelja, glumicu i glumca. 

SFF, Crveni tepih, 19.08.2022.
1 od 21
left-arrowright-arrow