navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zablistajte sa stilom

Emina Husedžinović predlaže sedam novogodišnjih stajlinga

Najluđa noć sve je bliže, a vi još niste odlučili – šta odjenuti za tu priliku. Bilo da ćete 2022. dočekati u restoranu, kod prijatelja ili sa porodicom kod kuće, važno je odjenuti ono u čemu ćete se lijepo osjećati.

Objavljeno: 30.12.2021. u 08:47
get url
text

Emina Husedžinović-Ibrahimović, jedna od naših najpoznatijih modnih dizajnerica, predložila je nekoliko stajlinga za najluđu noć.

Emina Husedžinović-Ibrahimović

Mala crna haljina

 

- Koktel haljina - vječiti klasik! S crnom haljinom nikada nećete pogriješiti, a još ako ima neki zanimljivi detalj, poput predimenzionirane mašne, modela na jedno rame, efektnog pojasa..., onda će to biti pun pogodak.

Damska elegancija

 

- Sve prema ukusu, standardu i mjestu gdje se održava doček Nove godine, pa će u tom smislu biti i dama koje će birati duge haljine. Duge toalete optočene kristalima ili dorađene vezom, bit će vrlo efektna varijanta. Ponovo nam se vraća i saten i pliš, pa haljine od tih materijala pun su pogodak.

Odijelo, zašto ne

 

- Crno, crveno, ljubičasto, zeleno, zlatno odijelo odličan je izbor za ovu priliku. Da li je to neka varijacija na temu smokinga ili fraka ili bilo kojeg elementa muške odjevne kombinacije, sve dolazi u obzir.

Šljokice, kristalići...

 

- Najiščekivaniji dan u godini potrebno je začiniti s malo blještavila, a to ćete postići "šljokičastom" suknjom, hlačama ili bluzom i topićem. Važno je samo ne pretjerivati, zadržati dobar ukus, a to ćete postići ako jedan dio odjeće, gornji ili donji, sasvim je svejedno, bude sa svjetlucavim efektima, a drugi mat.

Nezaobilazni kombinezon

 

- Kombinezoni su prihvatljivi jer zadovoljavaju kriterije haljine. Mogu biti dovoljno svečani, a u isti mah su praktični jer se radi o jednom odjevnom komadu. Funkcionalni su i dovoljno praktični za ples.

Tunika, topić, suknjica

 

- Za party kod prijatelja, najbolji izbor je udobna tunika ili topić, kožne hlače ili suknjica.

Trenerka i pidžama

 

- Za one koji će Novu 2022. dočekati kod kuće sa porodicom, ništa prakričnije i udobnije od trenerke ili pidžame, koja može biti vrlo efektan detalj na porodičnim fotografijama.

Šta obuti

 

- Cipela sa visokom petom moj je favorit za ovu priliku, iako, ako se Nova godina dočekuje u zatvorenom prostoru, to mogu biti i sandale. Ljubiteljica sam cipela na špic koje su elegantne, no, vidim da nam se ponovo vraćaju i tupaste platforme koje je 60-ih godina prošlog stoljeća osmislila Vivienne Westwood. One su idealne za niske dame, i zbog toga se vjerovatno, svako malo i vraćaju u modu.

Nakit – neka bude s ukusom

 

- Nakit uskladite sa odjećom. Romantičnijem ouitfitu odgovara nježniji, filigranski nakit, crni kristali. Modernističkoj varijanti engleske klasike, kao što je muška odjeća u ženskoj formi, odgovara apstraktni, geometrijski nakit. Dobar kaiš, narukvica, naušnice uvijek će podići kompletan stajling.