navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Saradnja sa Mirkom Šenkovskim

Esad Merulić objavio spot za pjesmu Pola mene koji je snimio u Sarajevu

Crnogorski pjevač Esad Merulić predstavio je pjesmu "Pola mene", za koju je spot snimio u Sarajevu.

Objavljeno: 05.06.2022. u 13:27
get url
text

Autor muzike je Mirko Šenkovski Geronimo, koji je zaslužan za hitove "Čardak", "Lavanda", "Romanija", "Sofra", "Što svaka žena sanja", "Lijepa je", "Taman je", "Grade moj", "Ja bez tebe ne mogu da živim"... Tekst potpisuju Mustafa Aganagić i Dragana Kajtazović – Šenkovski, a na pjesmi su svirali Dragan Buca Todorović, Ismar Porić, Fadil Buturović...

- Na moje veliko zadovoljstvo Esad mi je ponovo ukazao povjerenje i moj tim i ja dali smo sve od sebe da to opravdamo. Mislim da imamo dobru pjesmu koja će trajati i da je to najvažnije. Koliko će imati klikova i lajkova, to su stvari koje su prolazne i koje gode, ali ne znače puno. Najvažnije je da pjesma zaživi i uđe u Esadov redovni repertoar i tako je jedino dobro i pravilno – kaže Mirko Šenkovski Geronimo.

Esad Merulić u karijeri ima nekoliko velikih hitova, a njegova lična karta je pjesma "Žale godine", koja na YouTubeu ima skoro 26 miliona pregleda.

- Veoma sam ponosan na pjesmu "Pola mene". Sa ovom kompozicijom sam mnoge iznenadio. "Pola mene" je jedna drugačija muzička priča sa jakim refrenom i muzikom. Nadam se da će naći put do srca publike, a to potvrđuju i komentari na društvenim mrežama. Spot sam radio u Sarajevu i na taj način sam zaokružio jednu lijepu priču. U Sarajevu se osjećam kao kod kuće. U narednom periodu najviše nastupam u Hrvatskoj, gdje je pjesma "Žale godine" još jedna od najtraženijih u klubovima i diskotekama. Nadam se i nastupima širom Bosne i Hercegovine i da se još više približim publici – kaže Merulić.