Ujedinjeno Kraljevstvo bi se moglo raspasti

Michel de Nostredame, poznatiji kao Nostradamus je liječnik i francuski prorok koji je, između ostalog, predvidio dolazak Hitlera, 11. septembar 2001. godine, odnosno teroristički napad na tornjeve u New Yorku. Šta je predvidio za 2020. godinu?

Nostradamusova predviđanja kažu da će Donald Trump ponovo biti izabran za predsjednika SAD, ali da će se naći u opasnosti. Ameriku će pogoditi jaki zemljotresi, posebno u Kaliforniji tokom juna i jula. Evropa nije ništa sigurnija od zemljotresa.

Globalna ekonomija ponovno će biti u krizi. Nostradamus je previdio krizu 2008., a istu stvar predviđa i za 2020. Okidač za novu ekonomsku krizu upravo će biti Velika Britanija koja će realizirati Brexit i izaći iz Evropske unije. Nostradamus čak predviđa da bi se cijelo Ujedinjeno Kraljevstvo moglo raspasti. Još loših vijesti zadesit će Britaniju. Nostradamus piše kako će "monarh koji najduže vlada umrijeti".

On je predvidio da će u narednoj godini biti i požara i to u Grčkoj, Portugalu, Španiji, Holandiji, Njemačkoj, Hrvatskoj i Francuskoj. Za Ameriku je još predvidio i jake oluje i tornada.