U novom filmu Danisa Tanovića pod nazivom "Deset u pola" glumit će i Halid Bešlić, potvrđeno je za Faktor.

Danas je legendarni pjevač i vlasnik velikog broja hitova bio na snimanju filmskog ostvarenja našeg oskarovca, a on se pojavljuje u nekoliko scena sa Brankom Đurićem Đurom. Ekskluzivne fotografije zabilježila je ekipa našeg portala.

Još nije poznato da li će Halid u novom filmu i zapjevati, kako je danas spekulisano na snimanju na Baščaršiji. Sigurno da se ovi detalji čuvaju u strogoj tajnosti.

Film "Deset u pola" se dešava u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promjene.

Reditelj filma je Danis Tanović, scenaristi Danis Tanović i Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Damir Šagolj, snimatelj zvuka Predrag Doder, casting direktorica Timka Grin, kostimografkinja Ina Arnautalić, scenografkinja Sanda Popovac, a šminkerica Lamija Hadžihasanović Homorac.

Tanović u ovom filmu ponovo surađuje s Brankom Đurićem Đurom i Izudinom Bajrovićem, nakon filmova "Ničija zemlja" i "Smrt u Sarajevu", a uz Đurića i Bajrovića u glavnim ulogama su i mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković. U glumačkoj postavi su i Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Mediha Musliović, Davor Domazet, Almir Palata Prle, Faketa Salihbegović Avdagić, Semir Krivić, Ermin Sijamija, Boris Ler, Sanin Milavić, Mirvad Kurić, Miroljub Mijatović, Armis Mašić.