navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ljubav nema granica

Ferid Rizvić iz Fojnice 10 puta se ženio: Bio sam deverli glave, Bog me počastio 11. ženom

Ferid Rizvić (60) iz sela Rizvići, Mjesna zajednica Pridola kod Fojnice, jedan je od rijetkih Bosanaca i Hercegovaca koji se do sada ženio čak 11 puta.

Objavljeno: 22.12.2022. u 18:40
get url
text

U razgovoru sa novinarom Tatabrada televizije Ferid, koji sada živi sa 11 suprugom Ismetom, za koju kaže da mu je dar od Boga, ističe kako je u mladosti imao puno hirova, pa se već sa 18 godina prvi put oženio.

No nisu se, kaže, kockice posložile, pa je već druge godine doveo drugu, a ona su se supruge nizale – treće godine treću, četvrte petu sa kojom je bio u braku i šestu godinu. Sedme godine doveo je osmu, devete devetu, a 10 godine oženio se desetom ženom sa kojoj je, dodaje Ferid, živio 19 godina, ali je umrla, pa je Ferid od prije nešto više od tri godine u braku sa 11. ženom Ismetom.

- Bio sam deverli glave, nisu me išli brakovi nikako. U suštini sve su žene valjale, ali nisam ja u mladosti. Hirovi su tu bili, kafana, piće. Deseta mi je žena bila iz Nemile i sa njom sam živio 19 godina. Prije nešto više od tri godine je umrla - priča Ferid.

Nakon što mu je deseta žena umrla, Ferid je kaže, devet mjeseci bio bez žene, a onda je na preporuku prijatelja upoznao Ismetu.

- Dva puta smo se vidjeli, a potom zakazali svadbu. Pitala me je kako može da mi vjeruje? Moram priznati na početku nisam bio iskren, pa sam joj rekao da sam se ženio četiri, pet puta. Kasnije sam priznao. Ismeta je došla prije tri godine, ali smo se uklopili kao da se znamo sto godina - priča Rizvić.

Ismeta dodaje da je zadovoljna, te da je sve onako kako joj je Ferid rekao da će biti.

- Jes mu kuća starija, ali mene ne zanima kuća, nego duša čovjeka. Srodne smo duše i volimo se - priča Ismeta koja iz prethodnog braka ima dvije kćerke, ali koje je Ferid prihvato kao svoju djecu.

Ferid kaže da je sve prošao u životu, od kafanskog pjevača, do konobara, radnika...

- Vidio sam na Ismeti da je ona neko ko može preuzeti ovu kuću i da bude moj životni pratilac. Od prvog dana radimo na povjerenju, rekao sam joj da je nikad neću iznevjeriti i prevariti. Od nje sam tražio osnovno, pa je zadovoljna i ona i ja - kaže.

Otkriva kako je on u braku pretežno voda, a Ismeta vatra.

- I ona je imala buran život, pa mi zato nije u početku vjerovala, mislila je da su svi muškarci isti. Mi smo zaista dvije napaćene duše koje su se složile – ispričao je Ferid Rizvić koji iz prethodnih brakova ima dva sina i unučard.