navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
UZ Gudački orkestar MPBHRT-a

Grupa Skroz oduševila koncertima, uskoro započinje snimanje dokumentarnog filma

Odlični alternativni rok sastav "Skroz" u pratnji Gudačkog orkestra Muzičke produkcije BHRT-a održao je dva koncerta za pamćenje u koprodukciji Muzičke produkcije BHRT-a i Happy End Story Productiona.

Objavljeno: 29.11.2021. u 19:19
get url
text

Vjerni fanovi sarajevskog benda imali su priliku uživati u odličnim pjesmama, atmosferi i jedinstvenim scenskim postavkama, rađenim specijalno za ovaj koncert.

Zajedno sa gudačkim orkestrom Muzičke produkcije BHRT-a, Adnan Šaran, Dejan Ostojić, Nedžad Mulaomerović, Elvir Salčinović i Nino Škiljić pripremili su sjajne izvedbe.

Brojne kolege muzičari, ali i glumci čestitali su grupi "Skroz" na odličnim koncertima. Jedan od njih je i glumac Alen Muratović. Dugogodišnji prijatelj benda Omar Kuštrić, koji im pomaže od samih početaka, u velikoj mjeri je zaslužan za organizaciju ovih koncerata. Ovaj uspješni biznismen sa svojim saradnicima uveliko radi i na dokumentarnom filmu o grupi "Skroz".

- Hvala svima za prekrasnu noć! Posebno hvala našem prijatelju Omaru Kuštriću koji je već dugi niz godina uz nas kao član naše porodice. Veliko hvala Medini Turković i Maji Buha, kao i svim djevojkama iz Gudačkog orkestra Muzičke produkcije BHRT – stoji u objavi na zvaničnoj Facebook stranici grupe "Skroz".

Više od dvije decenije "Skroz" je dio bosanskohercegovačke muzičke scene. Domaćoj publici prvi put predstavili su se pjesmom "Sve sam jači" 1999. godine, a iskorak na regionalno tržište uslijedio je nekoliko godina kasnije sa pjesmom "Srušio sam stan".

Do sada su objavili tri albuma: "Skroz" (2000.), "Savršeni organizam" (2004.) i "Regija" (2008.), kao i nekoliko samostalnih singlova. Tokom višegodišnjeg djelovanja održali su veliki broj koncerata širom regiona i ostvarili saradnju sa poznatim i priznatim muzičkim imenima domaće i regionalne scene.