navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Uskoro

Humoristična serija "Tender" po scenariju Srđana Vuletića: Tri totalno različita lika ujedinjena u želji da se obogate

Imamo li prve ponude? Ko će proć' na tenderu - pitanja su koja ćete pronaći u urnebesnoj komediji "Tender" od 24 epizode koja počinje sa emitiranjem početkom novembra na Moja TV i Federalnoj televiziji. 

Objavljeno: 04.10.2022. u 18:38
get url
text

Kreator serije i scenarist je Srđan Vuletić, u saradnji sa produkcijskom kućom F.I.S.T. iz Sarajeva, a režiju potpisuju Amra Mehić i Neven Samardžić.

"Tender" je sitcom koji prati rad državne agencija za sprovođenje javnih nabavki. U središtu serije je tročlana komisija koja je sastavljena po nama dobro poznatom modelu "nacionalni ključ": Srbin, Hrvat, Bošnjak. Tri potpuno različita karaktera, potpuno različite političke vizije, potpuno različita pogleda na svijet su prinuđeni raditi zajednički posao i dijeliti zajednički prostor – ured. Međutim, ono što ih spaja je jače od svih njihovih razlika – želja da se obogate. Na putu ka tome oni neće prezati ni od čega – lagat će, petljat će, potkupljivat će, ulizivat će se šefovima. S druge strane, tu su i uposlenici administracije koji imaju svoje privatne probleme – hektičan ili nikakav emotivni život, manjak samopozdanja, nezainteresovanost koji često staju na put našoj komisiji. Pritom, niko nije imun na ljubav, pa tako ni uposlenici agencije. A ljubav je nešto što svima treba.

Komisija i administracija kreiraju čudan spoj pun ljubavi i mržnje, prijateljstva i neprijateljstva koji svakodnevno poprima novi oblik u kontaktu sa klijentima agencije. A agencija za javne nabavke je, naravno, magnet za varalice, lupeže i vucibatine svih vrsta i boja.

U glavnim ulogama: Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić, Nadine Mičić.