navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Omiljena serija

"I'll Be There For You": Koji je kultni bend bio prvi izbor da otpjeva pjesmu iz "Prijatelja"?

Pjesma "I'll Be There For You" postala je zaštitni znak serije "Prijatelji", a uz pjesmu "Just The Way It Is, Baby" i najveći hit grupe The Rembrandts.

Objavljeno: 27.05.2020. u 12:11
get url
text

No prvobitna ideja bila je da pjesmu otpjeva drugi kultni bend, jedan od najvećih rock-sastava svih vremena.

I'll be there for you
(When the rain starts to pour)
I'll be there for you
(Like I've been there before)
I'll be there for you
('Cause you're there for me too)

Tako poznate, drage nam stihove svi smo pjevušili, cupkali uz njih, bili su savršen uvod u još jednu epizodu voljenih "Prijatelja". Pjesma "I'll Be There For You" grupe The Rembrandts bez sumnje je jedna od najpopularnijih televizijskih naslovnih pjesama, a postala je i svojevrsna himna prijateljstva.

Zanimljivo je da su Danny Wilde i Phil Solem, članovi dua The Rembrandts, napisali većinu svojih pjesama, uključujući i megahit "Just The Way It Is, Baby" iz 1990. godine, ali "I'll Be There For You" napisali su Michael Skloff i Allee Willis, autori serije "Prijatelji".

Izvršni producent "Prijatelja" Kevin S. Bright u početku je tražio nešto drugačije za naslovnu pjesmu serije. Glavna ideja bila je da melodija bude slična onoj hitu grupe R.E.M. "It's the End of the World As We Know It (And I Feel Fine)" iz 1987. godine. Pjesma je prvo i bila ponuđena R.E.M.-u te grupi They Might Be Giants, ali na kraju je pripala The Rembrandtsima jer je Bright bio fan dua.

Kada su Skloff i Willis sjeli s bendom kako bi prilagodili pjesmu, oni su smatrali da ne bi trebala biti nimalo nalik njihovim drugim pjesmama. Solem i Wilde počeli su razmišljati o stihovima koji opisuju njihovo prijateljstvo i tako napisali nezaboravni tekst koji slavi prijateljstvo.